Τέλος στο μνημείο

 

nationalgallery.bg/visiting/museum-of-socialist-period

 

Άγνωστη παραμένει η τύχη του μνημείου του Κόκκινου Στρατού στη Σόφια, που την Τρίτη ξεκίνησε η αποσυναρμολόγησή του, μετά την ανακοίνωση του Μουσείου Σοσιαλιστικής Τέχνης ότι δεν μπορεί να το συντηρήσει. Η συζήτηση για την απομάκρυνση του εμβληματικού μνημείου ύψους 37 μέτρων ξεκίνησε το 1993, αλλά λόγω των αντιδράσεων που υπήρχαν κανείς δεν είχε αποφασίσει μέχρι σήμερα τη μεταφορά του, που γίνεται με την παρουσία της αστυνομίας και αποφασίστηκε από το δεξιό δήμαρχο της Σόφιας, Βασίλι Τερζίεφ.

 

 

Στοπ στη βία

 

project600tt.com

 

Σε μια κινητοποίηση που οργανώθηκε από διάφορες οργανώσεις, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή στο Πορτ οφ Σπέιν, την πρωτεύουσα του Τρινιντάντ και Τομπάγκο, ενάντια στην κουλτούρα της βίας στη μικρή χώρα της Καραϊβικής. Να σημειωθεί, ότι το 2022 ο αριθμός των θυμάτων ήταν 599 ενώ φέτος φτάνει στα 540, αφού δεκάδες ένοπλες συμμορίες που βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με κυβερνητικά στελέχη και την αστυνομία δολοφονούν κυριολεκτικά στη μέση του δρόμου χωρίς να υπάρχει καμία τιμωρία.

 

 

Απεργία στο Πομπιντού

 

www-papayoux--solidarite.com

 

Κλειστό μέχρι τις 15 Ιανουαρίου θα παραμείνει το Ζορζ Πομπιντού μετά την απεργία που αποφάσισαν οι περίπου 1.000 εργαζόμενοί του, οι οποίοι ζητούν εγγυήσεις από το υπουργείο Πολιτισμού ότι δεν θα απολυθεί κανείς ενόψει του κλεισίματος του μουσείου από το 2025 μέχρι το 2030 λόγω εργασιών ανακαίνισης. Μέχρι στιγμής το μόνο που έχει ανακοινωθεί είναι ότι 480 άτομα θα μεταφερθούν προσωρινά σε διάφορες αποθήκες για συλλογές έργων και σε μια βιβλιοθήκη, ενώ παράλληλα συνεχίζεται το ταμείο αλληλεγγύης για τους απεργούς.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet