Δικαίωμα στη διαμαρτυρία

 

www.facebook.com/unidadpiquetera

 

Υπερασπιζόμενοι το δικαίωμα στην κοινωνική διαμαρτυρία, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν την Τετάρτη στο Μπουένος Άιρες ενάντια στο νομοσχέδιο που προωθεί η Πατρίσια Μπούλριτς, η υπουργός Δημοσιάς Τάξης του Χαβιέρ Μιλέι, για την καταστολή των διαδηλώσεων. Η κινητοποίηση οργανώθηκε από περισσότερες από 100 οργανώσεις, ενώ ακολούθησε ένα μεγάλο  cacerolazo (χτυπήματα μεταλλικών αντικειμένων που κάνουν θόρυβο) στους δρόμους της αργεντίνικης πρωτεύουσας.

 

 

Ο νόμος της ντροπής

 

www.aclu.org

 

Οργή εκφράζουν αντιρατσιστικές οργανώσεις στις ΗΠΑ για το νόμο που ψήφισε τη Δευτέρα ο ακροδεξιός κυβερνήτης του Τέξας Γκρεγκ Άμποτ, ο οποίος δίνει την εξουσία στην αστυνομία να κρατά και να απελαύνει χωρίς καμία δικαστική διαδικασία όποιον μετανάστη υποπτεύεται ότι εισήλθε στη χώρα «παράνομα», ενώ η είσοδος για δεύτερη φορά τιμωρείται με 20 χρόνια φυλάκιση. Παράλληλα, ο Άμποτ ψήφισε και τη διάθεση 1,54 δισ. δολαρίων για την κατασκευή τοίχους  στα σύνορα του Μεξικού με την πόλη Μπράουνσβιλ του Τέξας.     

 

 

Συμφωνία για την ειρήνη

 

ndfp.info

 

Με μια ιστορική συμφωνία της κυβέρνησης των Φιλιππίνων με τους κομμουνιστές αντάρτες ξαναρχίζουν οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών για την ειρηνική επίλυση της ένοπλης σύγκρουσης, έξι χρόνια μετά την απόφαση του αντικομμουνιστή πρώην προέδρου Ροντρίγκο Ντουτέρτε να διακόψει κάθε διάλογο μαζί τους. Τα κύρια αιτήματα των ανταρτών είναι η απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων, η κατάργηση των κατασταλτικών νόμων, η απόδοση των κλεμμένων περιουσιών τους, και ο μη χαρακτηρισμός τους ως τρομοκρατική οργάνωση.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet