Καμιά και κανένας δεν περίμενε ότι ένας απόλυτα υγιής άνθρωπος, αθλητικός, μόνο 53 ετών θα χανόταν ξαφνικά, από ανακοπή, χωρίς να μπορέσουν οι δικοί του και φίλοι με τη βοήθεια των γιατρών να δώσουν μάχη. Και όμως ο συνάδελφος, σύντροφος και φίλος Πέτρος Μεγάλης, την προηγούμενη Παρασκευή, έτσι ακριβώς έφυγε! Αφήνοντας πίσω του ένα βαθύ πόνο στη Μάγδα και τα κοριτσάκια τους.

Την Τετάρτη, στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου συνειδητοποιούσαμε ότι χάθηκε, αναπάντεχα, ένας πραγματικός φίλος πάρα πολλών. Δεν ήταν μόνο ότι ήταν σε ηλικία πλήρους ενέργειας που έφερε τόσο κόσμο να τον αποχαιρετήσει. Κυρίως ο χαρακτήρας του: αγαπημένος όλων, δοτικός και καλόψυχος, με λεπτό χιούμορ προπαντός. Το έβλεπες στα βαθιά λυπημένα πρόσωπα όλων. Είχε δυνατές φιλίες, δεσμούς.

Πάντα αριστερός πολίτης, με τις πράξεις του, κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, πριν λίγο καιρό και μέλος του στην ΟΜ Νέου Ηρακλείου. Υπομονετικός, να καλύπτει οικογένεια και υποχρεώσεις, έτσι η Μάγδα να έχει τη δραστήρια συμμετοχή που γνωρίζουμε. Αφοσιωμένος στην οικογένεια και πάντα κοντά στα δυο κοριτσάκια τους.

Από την “Εποχή” εκφράζουμε την αγάπη μας στη συντρόφισσα Μάγδα, στο οικογενειακό του περιβάλλον. Στεκόμαστε κοντά στους φίλους από πολύ παλιά, τους γονείς της Μάγδας, τον Δημήτρη και τη Μαρία Σκούτζου. Οι σύντροφοί του από τη Βόρεια Αθήνα τον αποχαιρέτησαν με αυτά τα λόγια.

“Είναι δύσκολο να μιλήσουμε για τον Πέτρο, ό,τι και να πούμε θα είναι λίγο, φτωχό. Πάντα ευγενής, αισιόδοξος αλλά και ρεαλιστής. Δεν χάνεται όποιος αφήνει έργο, παιδιά, οικογένεια, φίλους, όποιος με την προσωπική του ιστορία δίδαξε ήθος και ύφος, σε έναν κόσμο που διψάει και για τα δύο. Ο Πέτρος είναι από τους ανθρώπους που αισθάνεσαι τυχερός που τους γνώρισες στο διάβα σου. Κουράγιο και δύναμη στην αγαπημένη του σύζυγο σ. Μάγδα Σκούντζου και στις κόρες τους. Ώρα καλή, φίλε και σύντροφε. Η Νέα Αριστερά Βόρειου Τομέα Αθήνας εκφράζει τα ειλικρινά της συλλυπητήρια σε όλη την οικογένεια, συντρόφους και φίλους”.

Στη μνήμη του κατέθεσαν στην “Εποχή”, ο Σωτήρης Κριωνάς 20 ευρώ, ο Κώστας Νικολάου 50 ευρώ, η Ελισάβετ Σεφεριάδου 10 ευρώ, η Έλενα Χριστούλη 50 ευρώ.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet