Οι αντιρρησίες επιμένουν

 

mesarvot.wixsite.com/mesarvot

 

Στους 200 ανέρχονται οι ισραηλινοί που έχουν αρνηθεί να υπηρετήσουν από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα, και όλοι είναι μέλη του δικτύου αντιρρησιών συνείδησης Μεσάρβοτ. Να σημειωθεί ότι, την Τρίτη, 18χρονος Ταλ Μίτνικ έγινε ο πρώτος Ισραηλινός που αρνήθηκε την υποχρεωτική στρατιωτική θητεία από τότε που το Ισραήλ ξεκίνησε την επίθεση στη Γάζα και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 30 ημερών, που είναι εξαιρετικά μεγάλη καθώς οι ισραηλινοί αντιρρησίες φυλακίζονται για 10 ημέρες και μετά από την αποφυλάκιση αν επιμένουν στην άρνηση προστίθενται άλλες 200 ημέρες.

 

 

Το καραβάνι προχωρά

 

www.cndh.org.mx/palabras-clave/5207/centro-de-dignificacion-humana

 

Αψηφώντας την συμφωνία που υπέγραψαν την Τετάρτη ο Λόπεζ Ομπραδόρ με τον Τζο Μπάιντεν για την μεγαλύτερη συγκράτηση του μεταναστευτικού ρεύματος, που έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, περίπου 15.000 μετανάστες από διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής συνεχίζουν το ταξίδι τους προς το Βορρά. Με το κεντρικό πανό να γράφει «απόδραση από τη φτώχεια», το μεγαλύτερο καραβάνι των τελευταίων χρόνων ξεκίνησε την πορεία του την Κυριακή από την Ταπαχούλα, στα σύνορα του Μεξικού με τη Γουατεμαλα.  

 

 

Στη μνήμη της Ρόζας και του Καρλ

 

lldemo.fightandremember.org

 

Κάλεσμα για ένα δυναμικό αντιφασιστικό και διεθνιστικό μπλοκ κάνουν διάφορες οργανώσεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς και της αυτονομίας, με αφορμή τη διαδήλωση της 15ης  Ιανουαρίου στο νεκροταφείο Φρίντριχσφελντ του Βερολίνου. Η κινητοποίηση γίνεται κάθε χρόνο, με εξαίρεση τα χρόνια του ναζισμού, για να τιμηθεί η μνήμη της Ρόζας Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ, που δολοφονήθηκαν από παραστρατιωτικές ομάδες στις 15 Ιανουαρίου του 1919 μετά την καταστολή της εξέγερσης.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet