Στη μνήμη των αγωνιστριών

 

serhildan.org

Κάλεσμα για ένα ισχυρό διεθνιστικό μπλοκ αλληλεγγύης κάνουν διάφορες οργανώσεις ενόψει της αυριανής διαδήλωσης που θα γίνει στο Παρίσι, 11 χρόνια μετά τη δολοφονία τριών κουρδισσών αγωνιστριών από έναν πράκτορα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Στόχος τους είναι να ακουστεί μια δυνατή φωνή στους δρόμους ενάντια στο φασιστικό καθεστώς Ερντογάν, στη σιωπή της γαλλικής δικαιοσύνης και των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και σε όλες οι πολιτικές που επιτίθενται στο απελευθερωτικό κίνημα του Κουρδιστάν.     

 

 

Οι Μπαλόχ διεκδικούν

 

www.facebook.com/BycKhi

Σε καθημερινή βάση συνεχίζονται πλέον οι κινητοποιήσεις των Μπαλόχ, μετά την άγρια καταστολή της πακιστανικής αστυνομίας εναντίον της πορείας των 1.600 χιλιομέτρων που έκαναν εκατοντάδες γυναίκες Μπαλόχ προς το Ισλαμαμπάντ διαμαρτυρόμενες για τις εξαφανίσεις και τις δολοφονίες που γίνονται στο Μπαλουχιστάν (σημ: περιοχή στο νοτιοδυτικό Πακιστάν). Τα κύρια αιτήματά τους είναι η σύσταση μιας ομάδας εργασίας από τον ΟΗΕ που θα ερευνήσει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Μπαλουχιστάν και να δικαστούν οι ένοχοι.

 

 

Συλλήψεις μεταναστών

 

www.fontanka.ru

Αγνωστος παραμένει ο αριθμός των μεταναστών που συνελήφθηκαν το βράδυ της πρωτοχρονιάς σε διάφορες περιοχές της Ρωσίας, μετά το πογκρόμ που εξαπόλυσαν οι αρχές στο όνομα της «πρόληψης του εγκλήματος». Μόνο στην Αγία Πετρούπολη οι συλλήψεις ξεπέρασαν τις 3.000, ενώ όσοι μετανάστες, που στην πλειονότητά τους προέρχοναι από χώρες της Κεντρικής Ασίας και χρησιμοποιούνται ως φθηνό εργατικό δυναμικό σε βασικούς τομείς της ρωσικής οικονομίας, δεν απελαθούν, θα σταλούν υποχρεωτικά στο μέτωπο της Ουκρανίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet