Την Τετάρτη, στο Ναύπλιο αποχαιρετήσαμε συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι τον Χρήστο Καραμπινίδη, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας, από αυτούς που πρωτοστάτησαν στα πρώτα δύσκολα χρόνια της ίδρυσής του και κατόπιν συντονιστής της Οργάνωσης Ναυπλίου. Στην εκκλησία της Μεταμορφώσεως στο Ναύπλιο αποδείχθηκε ότι ο χώρος ήταν πολύ μικρός για να χωρέσει όσες/ους προσήλθαν για το τελευταίο αντίο, κάτι που αποκαλύπτει και το πόσο αγαπητός ήταν στην κοινωνία της πόλης, τόσο για την πολιτική του δράση και συμβολή ως ένας άνθρωπος της Ανανεωτικής Αριστεράς αλλά και την επαγγελματική του εικόνα.

Ο Χρήστος υπήρξε μέλος της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος στα τότε ΚΑΤΕΕ, στο τμήμα Οπτικών όπου και γνώρισε την Ματίνα, που έκτοτε έζησαν μαζί έως το τέλος του. Με καταγωγή από τα Δίδυμα τον «έπεισε» να ζήσουν στο Ναύπλιο και πράγματι σ’ αυτή την πόλη έκτισαν τη ζωή τους μαζί με τους δυο γιους τους. Στέλεχος του ΚΚΕ εσωτερικού, μετά τη διάσπασή του το 1986 εντάχθηκε στην ΑΚΟΑ και ήταν ο άνθρωπός της, μαζί με άλλους συντρόφους, στην περιοχή του. Κοινωνικά δραστήριος, όχι μόνο πολιτικά, υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ενήμερος για τις στενάχωρες εξελίξεις στο κόμμα έως την τελευταία στιγμή διαφώνησε με την όλη διαδικασία εκλογής και το αποτέλεσμα που οδήγησε στην εκλογή του νέου προέδρου του και αποστασιοποιήθηκε.

Στην κηδεία του, κάτι που ήταν πολύ συγκινητικό, κατέφθασαν να τον αποχαιρετήσουν και να συμπαρασταθούν στην Ματίνα ομάδα συντροφισσών και συντρόφων τους από τα ΚΑΤΕΕ –από την Αθήνα, την Πάτρα, τον Τύρναβο– που τότε αγωνίστηκαν μαζί από τις θέσεις του Ρήγα για την αναβάθμιση της ανώτερης τεχνικής παιδείας. Επίσης με την παρουσία τους τον αποχαιρέτησαν σύντροφοί του από την παλιά και νέα διαδρομή του, από την Αθήνα και την περιοχή, που τώρα συμμετέχουν στη συγκρότηση της Νέας Αριστεράς. Στεφάνι κατέθεσε και η Νομαρχιακή Επιτροπή Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η «Εποχή» τον αποχαιρετά ως έναν από τους σταθερούς ενισχυτές της και εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στη συντρόφισσα Ματίνα και τους γιους τους. Έχουμε την εικόνα του, μαζί με τη Ματίνα, στους Μελισσουργούς στην πολιτική εκδήλωση - μνημόσυνο για τον Γιάννη Μπανιά. Είχε αρχίσει δυστυχώς η υπονόμευση της υγείας του και το πάλεψε μέχρι τώρα.

 

Παύλος Κλαυδιανός Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet