Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά

 

www.facebook.com/insorgiamoconilavoratorigkn

 

Περίπου στις 600.000 ευρώ έχει φτάσει το crowdfunding αλληλεγγύης για τους 422 απολυμένους εργαζόμενους του πρώην εργοστασίου GKN στη Φλωρεντία, που μέσω του συνεταιρισμού που έχουν δημιουργήσει προσπαθούν να αναλάβουν οι ίδιοι τη λειτουργία του. Στόχος τους είναι η συγκέντρωση 1.000.000 ευρώ προκειμένου να αγοράσουν το εργοστάσιο από την εταιρεία, η οποία το έκλεισε στις 21 Ιουλίου του 2021 στο πλαίσιο της κερδοσκοπικής της αναδιάρθρωσης και τους απέλυσε με ένα μέιλ και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση.  

 

 

Δικαίωμα στην έκτρωση

 

floridiansprotectingfreedom.com

 

Ξεπερνώντας τον απαιτούμενο αριθμό, και φτάνοντας στις 910.946 υπογραφές, η εκστρατεία για την πλήρη απελευθέρωση των εκτρώσεων στη Φλόριντα ζητάει να γίνει δημοψήφισμα, μαζί με τις φετινές προεδρικές εκλογές, για το δικαίωμα των γυναικών να αποφασίζουν οι ίδιες για το σώμα τους. Να σημειωθεί, ότι σήμερα η έκτρωση στην αμερικανική πολιτεία επιτρέπεται μέχρι την 6η εβδομάδα, ενώ ανάμεσα στους υπογράφοντες περίπου 150.000 είναι ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικάνων.

 

 

Το κράτος υποθάλπει τη βία

 

www.facebook.com/mujeresdefrente.org

 

Ο στρατός δεν μπορεί να δώσει λύση, λένε οργανώσεις για τα δικαιώματα των κρατουμένων στο Εκουαδόρ μετά την απόφαση που πήρε τη Δευτέρα ο δεξιός πρόεδρος Ντανιέλ Νομπόα να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της αύξησης της βίας στις φυλακές. Παράλληλα, καλούν σε αποσυμφόρηση των φυλακών και σε αναζήτηση εναλλακτικών ποινών αντί της φυλάκισης, και αναφέρουν ότι η κυβέρνηση συνεργάζεται με το οργανωμένο έγκλημα και ότι χωρίς την άδεια κρατικών αξιωματούχων δεν μπορούν να μπουν όπλα στις φυλακές.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet