Λευτεριά στον Οτσαλάν

 

longmarch.freeocalan.org

 

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες δεκάδων οργανώσεων από διάφορες χώρες για τη μεγάλη διεθνιστική πορεία, η οποία θα ξεκινήσει από τη Βασιλεία και θα καταλήξει στο Ντίσελντορφ (10 - 17 Φεβρουαρίου), με αίτημα μια πολιτική λύση για το κουρδικό ζήτημα και την απελευθέρωση του Αμπντουλάχ Οτσαλάν. Να σημειωθεί, ότι ο ηγέτης του κουρδικού λαού βρίσκεται στη φυλακή ύψιστης ασφαλείας του Ιμραλί από το 1999, ενώ η τελευταία επαφή που είχε με τον έξω κόσμο ήταν ένα τηλεφώνημα με τον αδερφό του τον Μάρτιο του 2021.

 

 

 

Η χούντα τρομοκρατεί

 

www.rfa.org/burmese

 

Έντονες αντιδράσεις εκφράζουν αντιστασιακές οργανώσεις στην Μιανμάρ για την απόφαση της στρατιωτικής χούντας να στρατολογήσει υποχρεωτικά 50 κατοίκους μέχρι 60 ετών από κάθε χωριό στις κεντρικές περιοχές της χώρας, με τη δικαιολογία ότι  η ένταξη στην πολιτοφυλακή θα τους επιτρέπει να προστατεύουν τις κοινότητες τους από τους αντάρτες. Αυτοί που θα πάνε στην πολιτοφυλακή θα επιλεγούν με κλήρωση και θα παίρνουν 57 δολάρια τον μήνα, ενώ για τα χωριά που δεν θα συνεργαστούν η χούντα ανακοίνωσε ότι θα καούν.

 

 

Έξω οι βάσεις

 

www.facebook.com/CyprusPeaceCouncil

 

Χιλιάδες Κύπριοι διαδήλωσαν την Κυριακή έξω από τις βρετανικές βάσεις στο Ακρωτήρι, διαμαρτυρόμενοι για την εμπλοκή τους στις πολεμικές επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή.  Όπως ανέφεραν, οι στρατιωτικές βάσεις δεν προσφέρουν σταθερότητα και ασφάλεια, επιτείνουν την στρατιωτικοποίηση και μονιμοποιούν την ένταση, ενώ επισήμαναν ότι δεν μπορεί να υπάρξει βιώσιμη και δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος χωρίς την αποχώρηση των βάσεων που αποτελούν ένα κατάλοιπο της αποικιοκρατίας.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet