Δικαίωμα στη στέγαση

 

www.casaparaviver.pt

 

Στους δρόμους περισσότερων των 30 πόλεων κατεβαίνουν σήμερα χιλιάδες Πορτογάλοι, ζητώντας να δοθούν άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις για τη στεγαστική κρίση. Καταγγέλλοντας την κυβέρνηση του Σοσιαλιστικού Κόμματος που μετά την ανακοίνωση του πακέτου More Housing συνθηκολόγησε με τα οικονομικά συμφέροντα, στόχος τους είναι να ακουστεί δυνατά η φωνή των ανθρώπων που θέλουν να ζουν με αξιοπρέπεια, χωρίς να ανησυχούν για τις εξώσεις, και χωρίς να γίνονται θύματα των τραπεζών και της απληστίας των ιδιοκτητών.

 

 

Στοπ στις διακρίσεις

 

www.facebook.com/dyfikeralastatecommittee

 

Περίπου 2.000.000 άνθρωποι συμμετείχαν το Σάββατο στην ανθρώπινη αλυσίδα μήκους 651 χιλιομέτρων που έγινε στο ινδικό κρατίδιο της Κεράλα, διαμαρτυρόμενοι για τις διακρίσεις της κεντρικής κυβέρνησης. Όπως ανέφεραν, ο ακροδεξιός Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι προσπαθεί να στραγγαλίσει την αριστερή κυβέρνηση της Κεράλα, αρνούμενος να της δώσει το μερίδιό της από τα κρατικά έσοδα και κρατική βοήθεια σε προγράμματα πρόνοιας και αναπτυξιακών έργων. 

 

 

Έξω το ΝΑΤΟ

 

www.tkp.org.tr

 

Παρά την αστυνομοκρατία, διάφορες αριστερές οργανώσεις διαδήλωσαν την Τρίτη μπροστά από το τουρκικό κοινοβούλιο, την ίδια ώρα που ψηφίστηκε, με συντριπτική πλειοψηφία, η άρση του τουρκικού βέτο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Οι διαδηλωτές κατηγόρησαν την κυβέρνηση του AKP ότι εδραιώνει τη θέση της Τουρκίας στην πολεμική οργάνωση του NATO και ότι συνεχίζει να είναι συνεργός στους ιμπεριαλιστικούς ελιγμούς βάζοντας τον τουρκικό λαό σε κίνδυνο, και ζήτησαν το κλείσιμο των νατοϊκών βάσεων.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet