Ενάντια στην Ημέρα της Τιμής

 

www.facebook.com/antifainfo.budapesthun

 

Απέναντι στις εκδηλώσεις που κατασκευάζουν κοινωνική συναίνεση, εκατοντάδες αντιφασίστες/στριες θα διαδηλώσουν στις 10 Φεβρουαρίου στη Βουδαπέστη ενάντια στην λεγόμενη «Ημέρα της Τιμής». Η «γιορτή» είναι αφιερωμένη στην απόπειρα εξέγερσης που έκαναν τα ουγγρικά και τα ναζιστικά στρατεύματα το 1945, κατά τη διάρκεια της πολιορκίας της πόλης από τον Κόκκινο Στρατό, και αποτελεί μια εξύμνηση του ναζισμού και μια βαθιά προσβολή της ιστορικής μνήμης.

 

 

Οι αυτόχθονες αντιστέκονται


www.fairbanksnative.org

 

Για κινητοποιήσεις ετοιμάζονται οι αυτόχθονες στην Αλάσκα, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο διάνοιξης ενός μεγα-αυτοκινητοδρόμου που θα συνδέει τη δυτική με την ανατολική Αλάσκα για τις ανάγκες της εξόρυξης, το οποίο προωθείται από διάφορα οικονομικά συμφέροντα. Οι κοινότητες των αυτόχθονων αρνούνται τα ανταλλάγματα που τους υπόσχονται, και αναφέρουν ότι ο δρόμος θα προκαλέσει ζημιά στο βιότοπο της περιοχής, θα διακόψει την μετανάστευση της άγριας ζωής, και θα επηρεάσει αρνητικά τους παραδοσιακούς τρόπους ζωής τους.

 

 

Αντιολυμπιακό κίνημα

cio2026.org

 

Ξεκινάει τη Δευτέρα, και θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Φεβρουαρίου, η εβδομάδα δράσεων και κινητοποιήσεων ενάντια στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες Μιλάνο - Κορτίνα 2026. Απέναντι στον βίαιο μετασχηματισμό του κοινωνικού ιστού, τις μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές, και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχουν προκληθεί στην περιοχή των Άλπεων, διάφορες οργανώσεις, επιτροπές και κάτοικοι συντονίζουν τις πρωτοβουλίες τους για την υπεράσπιση των εδαφών τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet