Δικαιοσύνη

 

www.facebook.com/MARCHA.TARAJAL

 

Δέκα χρόνια μετά τη δολοφονία από την ισπανική πολιτοφυλακή, 14 μεταναστών, οι οποίοι προσπαθούσαν κολυμπώντας να φτάσουν στο ισπανικό έδαφος, χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στη Θέουτα ζητώντας να αποδοθεί δικαιοσύνη για ένα κρατικό έγκλημα που το 2019 ένα δικαστήριο το έβαλε στο αρχείο. Παράλληλα, οι διαδηλωτές ζήτησαν πολιτικές που αναγνωρίζουν το δικαίωμα στην ελεύθερη μετακίνηση για όλους τους ανθρώπους, και κατήγγειλαν τη βαρβαρότητα των συνόρων και την μεταναστευτική νεκροπολιτική.

 

 

Επιθέσεις σε δημοσιογράφους

 

www.facebook.com/APeriodistasES

 

Εκτεταμένες παραβιάσεις στο έργο του Τύπου στις εκλογές της Κυριακής καταγγέλλει η Ένωση Δημοσιογράφων του Ελ Σαλβαδόρ, αφού υπήρξαν 173 καταγεγραμμένα περιστατικά που οι αρχές εμπόδισαν τους δημοσιογράφους να καλύψουν την εκλογική διαδικασία ενώ πολλοί δέχτηκαν ύβρεις και χτυπήθηκαν. Οι εκλογές έγιναν μέσα στην κατάσταση εξαίρεσης που έχει επιβάλει από το 2022 ο αυταρχικός πρόεδρος Ναγίμπ Μπουκέλε ως μέρος του «πολέμου κατά των συμμοριών», και ο οποίος με το 85% που πήρε εξασφάλισε σχεδόν όλες τις έδρες στη βουλή.   

 

 

Δικαιώματα για όλ@

 

lgbtnet.org

 

Οργή εκφράζει η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα στη Ρωσία για τις αποφάσεις δύο δικαστηρίων που χαρακτηρίζουν ως σύμβολο εξτρεμιστικής οργάνωσης οποιοδήποτε σήμα τους, αξεσουάρ, σημαία, αφίσα, αυτοκόλλητο, γκράφιτι, κλπ, αδίκημα που επιφέρει την ποινή φυλάκισης. Είχε προηγηθεί η κίνηση του Ανώτατου Δικαστηρίου τον περασμένο Νοέμβριο να χαρακτηρίσει εξτρεμιστικό το ΛΟΑΤΚΙ+ κίνημα, σε μια προσπάθεια να αυξηθούν οι περιορισμοί της έκφρασης του σεξουαλικού προσανατολισμού και της έμφυλης ταυτότητας.

Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet