Την Τετάρτη στον Σχιστό αποχαιρετήσαμε, συγγενείς, σύντροφοι και φίλοι τον Αλέκο Μαντζώρο, γέννημα - θρέμμα του Κερατσινίου, που έφυγε 67 ετών, έναν ήπιο και σταθερό άνθρωπο της Αριστεράς στη γειτονιά του. Τον αποχαιρέτησαν με πολύ θερμά λόγια, που παρουσίαζαν και την προσωπικότητά του, οι Κούλης Κατσαφάδος, η Εύη Καρακώστα και η Ελένη Σταματάκη. Στην τελετή του αποχαιρετισμού παραβρέθηκαν συντρόφισσες και σύντροφοι που αγωνίστηκαν μαζί σ’ όλη τη διαδρομή του. Η «Εποχή» εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στις αδελφές του Όλγα και Σούλα. Στη μνήμη του σύντροφοί του ενίσχυσαν την «Εποχή» με 300 ευρώ. Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Αλιφραγκής 20 ευρώ, ο Κώστας Γαβρόγλου 20 ευρώ, O Γιώργος Γκινοσάτης  20 ευρώ, η Εύη Καρακώστα 100 ευρώ, ο Κούλης Κατσαφάδος 20 ευρώ, ο Θανάσης Κεζέπης 30 ευρώ, ο Θανάσης Λαζαρίδης 20 ευρώ, ο Σπύρος Πεσκώστας 20 ευρώ, η Σούλα Πλατατζή, ο Τάσος Σαβανής 20 ευρώ. Τους ευχαριστούμε!

 

 

Χίλιοι συν ένας ή να’ χαμε χιλιάδες σαν κι αυτόν

 

Πολλές δεκαετίες πίσω, λίγο μετά τη μεταπολίτευση στους σκοτεινούς δρόμους της Δραπετσώνας βράδυ με τις αφίσες και την κόλλα ανά χείρας. Σε εποχές που η αφισοκόλληση ήταν απαγορευμένη κάπου εκεί κοντά στην Ποντιακή Στέγη, μας συλλαμβάνουν και μας παίρνουν τα στοιχεία. Μαθαίνω γεμάτος έκπληξη ότι ο Αλέκος την επόμενη μέρα παρουσιάζεται για να εκτίσει την θητεία του (με ό,τι αυτό συνεπάγεται).

Αυτός ήταν ο Αλέκος Μαντζώρος, ο γιος του μπάρμπα-Τάσου του ΕΛΑΝ και της Εθνικής Αντίστασης… Μαζί με την Σούλα και την Όλγα, τις αδελφές του, από την πρώτη στιγμή στους δρόμους της Αριστεράς. Ρήγας Φεραίος, ΚΚΕ Εσωτερικού και βεβαίως ΣΥ.ΡΙΖ.Α. από το ξεκίνημά του.

Ένας αθόρυβος σύντροφος, πάντα πρόθυμος και συνεπής σε ό,τι του ζητήθηκε με μια τεράστια καρδιά που χωρούσε τους πάντες. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές φιγούρες στους δρόμους του Κερατσινίου με ένα ιδιαίτερο στοιχείο: είχε πάντα την «Εποχή» ανά χείρας. Ο Αλέκος μας από την περασμένη Παρασκευή δεν είναι πια μαζί μας.

Θα έλεγε κανείς (αν πιστεύαμε σε αυτά) ότι οι υπέροχοι άνθρωποι φεύγουν νωρίς και με άδικο τρόπο. Οι ταλαιπωρίες του από μια σειρά ασθένειες δεν τον εμπόδισαν ποτέ  να βρίσκεται πάντα στις επάλξεις με την παρουσία του με τη συμμετοχή του σε οικονομικό επίπεδο, με την ενθάρρυνση στους νεότερους για τα κινήματα, τις δίκαιες διεκδικήσεις των κατατρεγμένων.

Συντροφάκο, θα θέλαμε να υπάρχει κάτι στο επέκεινα για να υπάρχεις και να ξεκουραστείς επιτέλους…

 

Υ.Γ. Επιθυμία της οικογένειας, αντί για στεφάνι τα όποια ποσά να δοθούν για τις εφημερίδες: «Η Εποχή» και «Η Αυγή». 

 

Θανάσης Λαζαρίδης Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet