Πάρτε μέτρα, τώρα

 

nomoredeaths.org

 

Οργανώσεις αλληλεγγύης που δραστηριοποιούνται στα σύνορα Μεξικού και ΗΠΑ ζητούν άμεσα μέτρα, όπως δημιουργία επαρκών καταφυγίων, κέντρων θέρμανσης, κλπ, για τους μετανάστες που διασχίζουν την έρημο και ζητούν άσυλο στη νότια Αριζόνα, λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή. Όπως αναφέρουν, οι  άνθρωποι που περνούν την πιο θανατηφόρα χερσαία μεταναστευτική οδό στον κόσμο, αναγκάζονται να μένουν για μεγάλο διάστημα σε εξωτερικούς χώρους μέσα σε συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.  

 

 

Όχι στις επενδύσεις

 

aos-alb.org

 

Αλβανικές περιβαλλοντικές οργανώσεις με ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν την προσπάθεια του Ράμα να αλλάξει το νόμο για τις προστατευόμενες περιοχές, ανοίγοντας το δρόμο για επενδύσεις σε αυτές. Σύμφωνα με την κυβερνητική πρόταση αν ένα έργο θεωρείται στρατηγικής σημασίας για την οικονομία θα παρακάμπτεται η διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης, με αποτέλεσμα  οι περιοχές  των ακτών της Αδριατικής που έχουν στοχοποιηθεί από μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες για να χτιστούν ξενοδοχεία, βίλες, εμπορικά κέντρα, κλπ, να κινδυνεύουν.

 

 

Ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός

 

www.wsf2024nepal.org

 

Με πολλά εργαστήρια, συζητήσεις σχετικά με τις εναλλακτικές, και με συμμετοχές από περίπου 150 χώρες του κόσμου, ολοκληρώνεται τη Δευτέρα το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ που γίνεται στο Κατμαντού. Σε μια περίοδο μιας άνευ προηγουμένου περιβαλλοντικής κρίσης, σε συνδυασμό με τις αυξανόμενες ανισότητες, την εκτεταμένη επισιτιστική ανασφάλεια, και την κλιμάκωση των γεωπολιτικών εντάσεων, το σύνθημα «ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός» εξακολουθεί να κινητοποιεί τους ανθρώπους απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet