Παλεύουμε για την ανάδειξη της κομμουνιστικής κατεύθυνσης στο κίνημα και στη μαζική πάλη, τη συγκρότηση μιας αξιόμαχης επαναστατικής κομμουνιστικής οργάνωσης

 

Ολόπλευρη κρίση και άγρια επίθεση του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος. Παροξυσμός των ιμπεριαλιστικών αντιθέσεων που οδηγούν σε άδικους πολέμους (Ουκρανία) και ανείπωτες σφαγές (Παλαιστίνη). Επιδιώξεις εξανδραποδισμού της εργατικής τάξης και των λαών. Αλλά και προσπάθειες των «από κάτω» για αντίσταση, οργάνωση, διεκδίκηση, απελευθέρωση (εργατικές-αγροτικές-νεολαιίστικες κινητοποιήσεις, κινήματα ανεξαρτησίας). Να ποια είναι η σημερινή εικόνα του κόσμου.

Στη χώρα μας, σπουδάζουσα νεολαία και φτωχομεσαία αγροτιά έχουν βγει στους δρόμους. Η δίκαιη αντίδρασή τους συναντά όλο το μένος των δυνάμεων του συστήματος. Κι όσο παλεύουν, τόσο μεγαλώνει η συνειδητοποίηση ότι για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε! Πως τα όργανα πάλης πρέπει να γίνουν αγωνιστικά! Πως οι δυνάμεις της Αριστεράς πρέπει να συντονιστούν και να δράσουν από κοινού, για να πετύχει νίκες το κίνημα!

Το ΚΚΕ(μ-λ) παλεύει σταθερά, μέσα στον λαό και με τον λαό, με τη γραμμή της αντίστασης, της διεκδίκησης και της αναμέτρησης με τις δυνάμεις του συστήματος. Ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τις αστικές παραλλαγές της. Κόντρα στις μεταρρυθμιστικές-κοινοβουλευτικές αυταπάτες που θέλουν να διώξουν τον λαό από το πεδίο των αγώνων και της ταξικής πάλης. Για να «μπολιαστούν» τα κινήματα με την κομμουνιστική-ταξική αδιαλλαξία που θα τους δώσει δύναμη και προοπτική!

Το ζήτημα, συνεπώς, που τίθεται σήμερα είναι αν αυτό το νέο κύμα της μαζικής πάλης θα εξελιχθεί σε έναν νέο επαναστατικό κύκλο, σε μια νέα έφοδο των μαζών στους ουρανούς. Άρα, αν θα «συναντήσει» και θα «μπολιαστεί» με τις επαναστατικές κομμουνιστικές ιδέες, με την επαναστατική κομμουνιστική κατεύθυνση, με το πολιτικό υποκείμενο που θα αναδεικνύει αυτή την κατεύθυνση, παλεύοντας μέσα στις μάζες και στους αγώνες τους. Στη διαμόρφωση όρων για να γίνει η «συνάντηση» αυτή βρίσκονται οι ευθύνες των κομμουνιστών, κάθε κομμουνιστικής δύναμης και φυσικά εδώ βρίσκονται και οι δικές μας ευθύνες, τα δικά μας καθήκοντα.

 

Σπύρος Παπακωνσταντίνου Ο Σπύρος Παπακωνσταντίνου είναι μέλος του ΚΚΕ(μ-λ) Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet