Ανεπιθύμητοι οι πολεμοκάπηλοι

 

www.gegen-krieg-und-rassismus.de

 

Με κεντρικό σύνθημα «ανεπιθύμητοι οι πολεμοκάπηλοι», χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο στο Μονάχο ενάντια στη Διάσκεψη για την Ασφάλεια. Να σημειωθεί, ότι απέναντι στην συγκέντρωση των γερακιών του ΝΑΤΟ και των συμμάχων τους δεκάδες οργανώσεις διοργάνωσαν την τριήμερη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη, συζητώντας τις εναλλακτικές απέναντι στον μιλιταρισμό και τον καπιταλισμό και καταδικάζοντας τις ιμπεριαλιστικές χώρες για το ρόλο τους στην γενοκτονία των Παλαιστίνιων από το Ισραήλ.  

 

 

Ενάντια στο τρένο

 

www.shinmai.co.jp

 

Μέσα σε κλίμα κοινωνικής δυσαρέσκειας και αντιδράσεων από περιβαλλοντικές ομάδες, πρωτοβουλίες κατοίκων, τοπικά κινήματα κλπ, συνεχίζεται η κατασκευή της υπερταχείας σιδηροδρομικής γραμμής που θα συνδέει το Τόκιο με την Οσάκα, στην οποία θα αναπτύσσονται ταχύτητες μέχρι 500 χλμ. την ώρα. Ακτιβιστές αναφέρουν ότι προκαλούνται μεγάλες περιβαλλοντικές καταστροφές σε πολλές περιοχές, ενώ το κόστος συνεχώς αυξάνεται και με βάση τα σημερινά δεδομένα οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν τρία τρισεκατομμύρια γιεν. 

 

 

Κάντε τις εκλογές

 

twitter.com/sunudemocratie

 

Πλημύρισαν το Σάββατο οι δρόμοι του Ντακάρ από χιλιάδες ανθρώπους που ζητούσαν να γίνουν άμεσα οι προγραμματισμένες για τις 25 Φεβρουαρίου εκλογές, τις οποίες ο σενεγαλέζος πρόεδρος Μακί Σαλ ανέβαλε μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου σε μια προσπάθεια να παρατείνει την παραμονή του στην εξουσία. Το Συνταγματικό Συμβούλιο αποφάνθηκε ότι η απόφαση του προέδρου είναι αντισυνταγματική και καλεί να γίνουν οι εκλογές μέσα στον Μάρτιο, ενώ στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις η αστυνομία έχει δολοφονήσει τρεις ανθρώπους.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet