Ηλεκτρονική λύση για άνεργους εργαζόμενους στο χώρο του ποδοσφαίρου

 

 

«Ζητείται σέντερ-φορ, με τουλάχιστον 5 χρόνια προϋπηρεσία, 22-25 ετών, μ.ο. γκολ ανά σεζόν τουλάχιστον 5, μισθός ικανοποιητικός συν ασφάλιση». Μια τέτοια αγγελία δεν θα μπορούσε να είναι αληθινή. Και δεν είναι. Εκατοντάδες ποδοσφαιριστές και προπονητές συχνά, πυκνά βρίσκονται στην ανεργία αναζητώντας ομάδα. Οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου αντιμετωπίζουν το ίδιο άγχος όταν ψάχνουν για νέα εργασιακή στέγη. Έτσι, όταν η ανεργία σου χτυπάει τη πόρτα και βρίσκεσαι σε αναζήτηση εργασίας, το πιθανότερο είναι να επισκεφθείς ιστοσελίδες και πλατφόρμες ευρέσεως εργασίας και να αρχίσεις να στέλνεις το βιογραφικό σου με την ελπίδα ότι κάποιος θα σε προσλάβει.
Συμβαίνει το ίδιο και στο χώρο του ποδοσφαίρου; Εδώ και λίγο καιρό λειτουργεί το Football Future.

 

Football Future

 

Πρόκειται για την πρώτη πλατφόρμα που στοχεύει στην προβολή και προώθηση ατόμων που ασχολούνται με το ερασιτεχνικό αλλά και επαγγελματικό ποδόσφαιρο! Στο rabona.gr φιλοξενήθηκε ρεπορτάζ για την ποδοσφαιρική πλατφόρμα. Το «Football Future», λοιπόν, είναι μία πλατφόρμα ευρέσεως εργασίας, η οποία δημιουργήθηκε αποκλειστικά για ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Μέσα από αυτή, αν κάποιος έχει ενασχόληση με τον «βασιλιά των σπορ», τότε μπορεί να ανεβάσει το βιογραφικό του και να προωθήσει τον εαυτό του στους ιθύνοντες διαφόρων ομάδων. Ο Δημήτρης, ο οποίος θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του για δικούς του λόγους, μίλησε στο Rabona, για το εγχείρημα του και μας ανέλυσε την αρχή, το παρόν και το μέλλον του εν λόγω πρότζεκτ:

 

Για να κυνηγήσουν το όνειρο

 

«Το εγχείρημα του Football Future ξεκίνησε ως ιδέα τον Μάρτιο – Απρίλιο του 2021. Μέσα στην καραντίνα όπου ο ελεύθερος χρόνος ήταν άφθονος, σκεφτόμουν διάφορα πράγματα που θα μπορούσα να κάνω. Επειδή ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο από μικρό παιδί και γνωρίζω πως δεν υπάρχει για τους ερασιτέχνες αθλητές και γενικά για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο η απαραίτητη προβολή, σκέφτηκα πως είναι μια ιδέα που θα βοηθήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό όλη την κοινότητα του ποδοσφαίρου. Οι ποδοσφαιριστές αλλά και οι γυμναστές-προπονητές, μέσα από αυτήν την ιστοσελίδα, έχουν την δυνατότητα να προβάλουν τον εαυτό τους και την μέχρι τώρα πορεία τους στο χώρο του ποδοσφαίρου αλλά και του αθλητισμού γενικότερα. Έτσι θα μπορέσουν να βρουν ομάδα πολύ πιο εύκολα από ότι έκαναν μέχρι τώρα και γενικά να βοηθηθούν στο να κυνηγήσουν τα όνειρα τους. Φυσικά στην σελίδα μπορούν να κάνουν εγγραφή και άτομα που λειτουργούν ως παράγοντες στις ομάδες τους με διάφορες ιδιότητες (όπως π.χ. πρόεδροι , τεχνικοί διευθυντές , γενικοί αρχηγοί και πολλά ακόμη), ούτως ώστε να βρουν τα άτομα που ψάχνουν για την ομάδα τους. Σε αυτή την προσπάθεια δεν είμαι μόνος μου. Υπάρχει φυσικά ο άνθρωπος που διαχειρίζεται το τεχνικό κομμάτι της ιστοσελίδας και γενικά ότι έχει να κάνει με το κομμάτι του προγραμματισμού», μας λέει ο υπεύθυνος του πρότζεκτ, αναφορικά με το πώς ξεκίνησε η όλη ιδέα. Μάλιστα, το κόστος εγγραφής είναι μηδενικό σε συνδυασμό με το ότι είναι εύκολα προσβάσιμο σε όλους, έφερε γρήγορα την άνοδο της σελίδας.

 

Για επαγγελματίες και ερασιτέχνες

 

Στη σελίδα δεν υπάρχουν άτομα μόνο από τα ερασιτεχνικά σωματεία. «Οι υπηρεσίες και γενικά όλη η λειτουργία της σελίδας είναι εντελώς δωρεάν για όλους όποτε το να έχουν επισκεφτεί την σελίδα και άνθρωποι από μεγαλύτερες κατηγορίες το θεωρώ πολύ πιθανό. Φυσικά είναι κάτι το οποίο δεν μπορώ να γνωρίζω. Αν η ερώτηση σου αφορά τα άτομα που έχουν κάνει εγγραφή και έχουν δημιουργήσει το προφίλ τους μέσα στην σελίδα, θα πω πως ναι υπάρχουν. Και ποδοσφαιριστές αλλά και μέλη με διαφορετική ιδιότητα σε μια ομάδα, όπως προπονητές και παράγοντες, από μεγαλύτερες κατηγορίες».

Όπως μας τονίζει μάλιστα, ο ίδιος υπήρξε ποδοσφαιριστής και ως εκ τούτου γνώριζε το «ποιόν» του αθλήματος στη χώρα. Αυτός ήταν επομένως και ο λόγος για τον οποίο δεν ασχολήθηκε με τα υπόλοιπα σπορ και εστίασε μόνο στο ποδόσφαιρο. «Ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο πολλά χρόνια, όπως σου είπα προηγουμένως, και γνωρίζω από πρώτο χέρι γενικά όλη την λειτουργία και την δομή του στην Ελλάδα. Γι’ αυτό και η σελίδα έχει να κάνει αποκλειστικά με αυτό. Είμαι της άποψης γενικά ότι το να ασχοληθείς με κάτι που δεν γνωρίζεις και σε τέτοιο βαθμό κιόλας δεν έχει νόημα». Ο Δημήτρης επιπλέον πιστεύει πως παρά το γεγονός πως η πλατφόρμα αυτή είναι κάτι νέο, με τον καιρό θα συνεχίζει να αποκτά περισσότερο κοινό. Η αιτία πίσω από αυτή την πεποίθηση είναι πως το «Football Future» παρέχει όλα τα απαραίτητα εφόδια, σε όποιον θέλει να προβάλλει το έργο του. «Με τα υπάρχοντα δεδομένα στο χώρο του ποδοσφαίρου, θεωρώ πως είναι κάτι που σιγά-σιγά θα βοηθήσει όλο και περισσότερο κόσμο. Μέσα από το Football Future, ο καθένας θα μπορεί να έχει την προβολή και την βοήθεια που χρειάζεται, για να εξελιχθεί και να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του».

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet