Το καθεστώς δολοφονεί


www.esohr.org/en


Οργή έχει προκαλέσει η εκτέλεση επτά ανθρώπων την Τρίτη στην Σαουδική Αραβία, στην μεγαλύτερη εκτέλεση που έχει γίνει στη χώρα από τον Μάρτιο του 2022 όταν δολοφονηθήκαν 81 άνθρωποι σε μία ημέρα. Τα θύματα καταδικάστηκαν για προδοσία της πατρίδας, απειλή της σταθερότητας, και πράξεις που έθεσαν σε κίνδυνο την ασφάλεια, όμως οργανώσεις υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων αναφέρουν ότι το «έγκλημά» τους ήταν απλά ότι επέκριναν το καθεστώς του βασιλιά Σαλμάν Μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ.

 


Στοπ στη σεξιστική διάταξη


www.nwci.ie


Δεκάδες φεμινιστικές οργανώσεις στην Ιρλανδία συμμετέχουν στην εκστρατεία υπέρ του «ναι», στο δημοψήφισμα της 8ης Μαρτίου για την αντικατάσταση της σεξιστικής διάταξης του ιρλανδικού Συντάγματος «η θέση της γυναίκας είναι στο σπίτι». Το «ναι» υποστηρίζεται από την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ η καθολική εκκλησία και η ακροδεξιά διαφωνούν, με το επιχείρημα ότι η προτεινόμενη αλλαγή επιτίθεται στο θεσμό της οικογένειας, αποδυναμώνει το κίνητρο του γάμου, και αφαιρεί την μητρότητα από το Σύνταγμα.

 

 

Αποκλείστε το Ισραήλ


anga.live


Περισσότεροι από 12.500 καλλιτέχνες από διάφορες χώρες ζητούν τον αποκλεισμό του Ισραήλ από την Μπιενάλε της Βενετίας, επειδή η οποιαδήποτε επίσημη εκπροσώπησή του στη διεθνή πολιτιστική σκηνή αποτελεί επιδοκιμασία των πολιτικών του και της γενοκτονίας στη Γάζα. Η πρωτοβουλία επισημαίνει ότι η Μπιενάλε έχει αποκλείσει την Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, και στο παρελθόν τη Νότια Αφρική, όμως ο Ιταλός υπουργός Πολιτισμού Τζενάρο Σαντζουλιάνο χαρακτήρισε απαράδεκτο και επαίσχυντο το αίτημα.

Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet