Τα γαλανά μάτια του Ηλία Λογοθέτη έκλεισαν, την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2024, γεμίζοντας θλίψη τους οικείους του, τον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και το κοινό που τον ακολουθούσε όλα αυτά τα χρόνια. O σπουδαίος ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου γεννήθηκε στις 15 Απριλίου 1939 στη Λευκάδα, όπου και μεγάλωσε. Ο Ηλίας Λογοθέτης δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς τον έλκυε περισσότερο η όπερα ως είδος. Ήταν απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου και της Ανώτερης Δραματικής Σχολής του Θεάτρου Τέχνης (1967).

Στον κινηματογράφο εμφανίστηκε πρώτη φορά το 1970 με τη συμμετοχή του στην ταινία «Βαβυλωνία» σε σκηνοθεσία του Γιώργου Διζιρίκη, ενώ έγινε γνωστός μέσω των κωμικών ρόλων που ερμήνευσε στην τηλεόραση και στον κινηματογράφο. Είχε συνεργαστεί με τους θιάσους των Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

Σταθμός στην πορεία του μεταξύ άλλων ήταν και η ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη», για το οποίο το 2000 δέχθηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ.

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση, στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» (ΕΡΤ1), ενώ συμμετείχε σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ, θεατρικά αναλόγια κ.ά.

Ένα από τα τελευταία θεατρικά έργα που σημείωσαν επιτυχία στην Αθήνα και την περιφέρεια ήταν «Το αμάρτημα της μητρός μου» του Γεωργίου Βιζυηνού, μια παραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου «Ωδή» σε σκηνοθεσία του ιδίου και σκηνογραφία της συζύγου του Μαρίας Ζαχαρή, με τους Ηλία Λογοθέτη, Μαρία Ζαχαρή, Ιωάννα Δαρμή, Σάββα Σουρμελίδη.

Πρόσφατα, τον ακούσαμε να ερμηνεύει τον ρόλο του νεκροθάπτου στο έργο «Το παράπονον του νεκροθάπτου» του Εμμανουήλ Ροΐδη, μία παραγωγή της ΑΜΚΕ «Ηθικόν ακμαιότατον» για το ραδιόφωνο της ΕΡΤ σε σκηνοθεσία Νίκου Χατζηπαπά με τους Ηλία Λογοθέτη, Μαρία Ζαχαρή και Θανάση Σαράντο, η οποία είναι προσβάσιμη από το κοινό on demand μέσω του ertecho.gr.

Το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ηθοποιό θα δοθεί το Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 στις 12:30 στον Ι.Ν. Ευαγγελισμού Θεοτόκου στο Κοιμητήριο Παπάγου.

 

Ράνια Παπαδοπούλου

 

 

Ράνια Παπαδοπούλου Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet