«Μάμα Γκλόρια» (Mama Gloria) της Μαρί Αματσουκελί: Η εξάχρονη Κλεό αγαπά την νταντά της, την Γκλόρια περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Όταν η γυναίκα γυρίζει πίσω στην πατρίδα της, η Κλεό θα την επισκεφτεί για να περάσουν μαζί ένα τελευταίο καλοκαίρι που θα τις αλλάξει και τις δυο. Μπορεί ο όρος «δράμα ενηλικίωσης» να μην είναι δόκιμος σε μια ταινία που έχει για πρωταγωνίστρια ένα κορίτσι μόλις έξι ετών (και λάμπει από τη συγκλονιστική ερμηνεία της μικρής πρωταγωνίστριας Λουίζ Μορί-Πανζανί), αλλά περιγράφει με ακρίβεια μια συναισθηματική οδύσσεια γεμάτη βάθος και δύναμη, απαλλαγμένη από γλυκερές κορυφώσεις και προσηλωμένη στην πυκνή, ακαταμάχητη καθαρότητα. (Από τον κατάλογο του 64ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης)

Η ταινία κέρδισε τον Χρυσό Αλέξανδρο στο τμήμα Meet the Neighbors, στο 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

«Ένας φανταστικός φίλος» (Imaginary) του Τζεφ Γουόντλοου: Όταν η Τζέσικα επιστρέφει στο σπίτι της παιδικής της ηλικίας με την οικογένειά της, η μικρότερη θετή κόρη της, η Άλις, αναπτύσσει μια απόκοσμη προσκόλληση με μια λούτρινη αρκούδα που ονομάζεται Τσόνσι που βρίσκει στο υπόγειο. Η Άλις αρχίζει να παίζει παιχνίδια με τον Τσόνσι που σταδιακά γίνονται όλο και πιο απαίσια. Καθώς η συμπεριφορά της γίνεται όλο και πιο ανησυχητική, η Τζέσικα επεμβαίνει μόνο για να συνειδητοποιήσει ότι ο Τσόνσι είναι πολύ περισσότερα από το αθώο αρκουδάκι που πίστευε ότι ήταν. Μεταφυσικό θρίλερ τρόμου.

«Σκύλος και γάτα: Μια τρελή καταδίωξη» (Chien et chat) της Ριμ Κερισί: Η Μόνικα συναντά στο αεροδρόμιο τον διαβόητο κλέφτη Τζακ, και μαζί συναντιούνται τα κατοικίδια τους: η influencer γάτα Ντίβα και ο σκύλος Τσιτσί, που έχει καταπιεί το πολύτιμο ρουμπίνι από την τελευταία ληστεία του Τζακ. Κι ενώ επιβιβάζονται στο αεροπλάνο, τα δύο ζωάκια το σκάνε από τις αποσκευές και ξεκινούν ένα οδικό ταξίδι ενάντια στον χρόνο μεταξύ Μόντρεαλ και Νέας Υόρκης.

 

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet