Όχι στο μαύρο

 

www.facebook.com/hashtag/defendemostelam

 

Συνεχίζονται στην Αργεντινή οι κινητοποιήσεις ενάντια στην απόφαση του Χαβιέρ Μιλέι να κλείσει μετά από 79 χρόνια λειτουργίας το κρατικό πρακτορείου ειδήσεων Telam, αφήνοντας στον δρόμο 760 εργαζόμενους. Ο ακροδεξιός αργεντινός πρόεδρος είπε ότι το πρακτορείο έκανε για δεκαετίες Κιρχνεριστική προπαγάνδα, ενώ οι δημοσιογράφοι καταγγέλλουν ότι η απόφασή του είναι παράνομη αφού μια κρατική εταιρεία μπορεί να κλείσει μόνο με νόμο και ο Μιλέι δεν έφερε κανέναν σχετικό νόμο στο κοινοβούλιο.

 

 

Δικαιώματα στους αυτόχθονες

 

www.facebook.com/AmnestySapmi

 

Φόβους ότι η υπερεκμετάλλευση των φυσικών πόρων θα σημαίνει το τέλος του παραδοσιακού τρόπου ζωής τους και την απώλεια ενός ζωτικού μέρους του πολιτισμού τους εκφράζουν οι Σάμι που ζουν στη βόρεια Σουηδία πάνω από τον Αρκτικό Κύκλο. Να σημειωθεί ότι το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ έχει κατηγορήσει επανειλημμένα την Σουηδία για παραβίαση των δεσμεύσεων που έχουν υπογραφεί για τα δικαιώματα των μοναδικών αυτόχθονων πληθυσμών της Ε.Ε., οι οποίοι ζητούν το δικαίωμα να συμμετέχουν στις αποφάσεις που τους επηρεάζουν.

 

 

Οι εκπαιδευτικοί αντιδρούν

 

www.facebook.com/fenapesuruguay

 

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην εκπαιδευτική κοινότητα της Ουρουγουάης η απόφαση της δεξιάς κυβέρνησης του Λακάγιε Πόου να εξαλείψει τον όρο «κρατική τρομοκρατία» από τα βιβλία ιστορίας της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα σωματεία των εκπαιδευτικών μιλούν για μια απόφαση που προσβάλλει την ιστορική μνήμη και ανακοίνωσαν ότι δεν θα σεβαστούν την αλλαγή που έγινε, με την οποία η κρατική τρομοκρατία της δικτατορίας (1973-1985) αναφέρεται ως «αναστολή των συνταγματικών εγγυήσεων των πολιτών».

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet