Ενάντια στη στρατιωτική επέμβαση

 

www.facebook.com/ACPTnT

 

Καθώς η κρίση στην Αϊτή εντείνεται, και ο πρωθυπουργός Αριέλ Χένρι παραιτήθηκε, κοινωνικά κινήματα, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και πανεπιστημιακοί από όλη την Καραϊβική ζητούν να μην γίνει η στρατιωτική επέμβαση που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ, με πρόφαση την ανάγκη προστασίας της πρεσβείας τους και την  επιδείνωση της ασφάλειας στη χώρα. Συγχρόνως αναφέρουν ότι η μόνη λύση είναι να επιτραπεί στο λαό της Αϊτής να σχηματίσει μια μεταβατική κυβέρνηση, όπως προτείνεται στη Συμφωνία της Μοντάνα του 2021.

 

 

Ελευθερώστε τους πρόσφυγες

 

www.facebook.com/PEFThailand

 

Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ταϊλάνδη καλούν την κυβέρνηση να αψηφήσει την πίεση της Πεκίνου και να δώσει πολιτικό άσυλο, τους 475 Ουιγούρους πρόσφυγες που εισήλθαν στη χώρα πριν από 10 χρόνια διαφεύγοντας από τις διώξεις της Κίνας. Οι πρόσφυγες κατηγορούνται για παράνομη είσοδο και παραμένουν έγκλειστοι σε κλειστά κέντρα κράτησης χωρίς να γνωρίζουν τι θα γίνει στη συνέχεια, ενώ αν απελαθούν στην Κίνα κινδυνεύει η ζωή τους.

 

 

Δεν ξεχνάμε ούτε συμφιλιωνόμαστε

 

es-la.facebook.com/EMVyJ

 

Συνεχίζοντας την παράδοση, χιλιάδες άνθρωποι θα διαδηλώσουν και φέτος στην Plaza de Mayo του Μπουένος Άιρες, στην εκδήλωση μνήμης για τα περισσότερα από 30.000 θύματα της στρατιωτικής δικτατορίας Βιντέλα που ξεκίνησε στις 24 Μαρτίου του 1976. Η κινητοποίηση οργανώνεται από διάφορες οργανώσεις, και οι διαδηλωτές με κεντρικό σύνθημα «δεν ξεχνάμε, ούτε συμφιλιωνόμαστε» θα καταγγείλουν τη λειψή αποχουντοποίηση που έγινε και θα διατυμπανίσουν ότι ο αγώνας για την κοινωνική δικαιοσύνη συνεχίζεται.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet