Κατάργηση του νόμου

 

https://noesmicultura.org

 

Συνεχίζεται στην Ισπανία η προσπάθεια να συγκεντρωθούν 500.000 υπογραφές για την κατάργηση του νόμου 18/2013, που καθιέρωσε τις ταυρομαχίες ως μέρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας και τους παραχώρησε ειδικό καθεστώς. με νομική προστασία. Η εκστρατεία γίνεται από τη λαϊκή νομοθετική πρωτοβουλία διαφόρων οργανώσεων, κινημάτων, ακτιβιστών και νομικών, που υπερασπίζονται την πολιτιστική ποικιλομορφία και προσπαθούν να επιστρέψει η εξουσία λήψης απόφασης σχετικά με τις ταυρομαχίες στις τοπικές αρχές.

 

 

Ενάντια στη χούντα

https://www.facebook.com/BloodMoneyCampaignMM

 

Δεκάδες οργανώσεις στη Μιανμάρ ξεκίνησαν καμπάνια για να σταματήσει παγκοσμίως η πώληση αεροπορικών καυσίμων στη χούντα, λόγω των θανατηφόρων επιπτώσεων που έχουν οι αεροπορικές επιδρομές στον άμαχο πληθυσμό. Να σημειωθεί ότι από το πραξικόπημα του Φεβρουαρίου του 2021, ο στρατός έχει πραγματοποιήσει περίπου 1.650 αεροπορικές επιδρομές, σκοτώνοντας σχεδόν 1.000 ανθρώπους, τραυματίζοντας περισσότερους από 900, και προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε 30 νοσοκομεία και 75 σχολεία.

 

 

Όχι στην αμνηστία

 

https://www.facebook.com/frentepovosemmedobr

 

Χιλιάδες άνθρωποι κατεβαίνουν σήμερα στους δρόμους πολλών βραζιλιάνικων πόλεων, ζητώντας να μην δοθεί αμνηστία στους ακροδεξιούς πραξικοπηματίες της 8ης Ιανουαρίου του 2023. Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα, η χορήγηση αμνηστίας ακριβώς τη χρονιά που η Βραζιλία θυμάται τις έξι δεκαετίες από το στρατιωτικό πραξικόπημα θα έδειχνε ότι η χώρα δεν έμαθε τίποτα από τη χάρη που δόθηκε στον στρατό το 1978, ενώ να σημειωθεί ότι το αίτημα για αμνηστία έχει γίνει η νέα πολιτική σημαία του μπολσοναρισμού.

 

Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet