Μεγάλη εκδήλωση στο Γκάζι την Τετάρτη με θέμα «Συγκάλυψη τέλος: το δίκιο θα νικήσει»

 

Την προετοιμασία για τις ευρωεκλογές και τα τρέχοντα θέματα αντιμετώπισε την Πέμπτη το μεταβατικό Εκτελεστικό Όργανο της Νέας Αριστεράς στη συνεδρίασή του. Στο τραπέζι, ωστόσο, τέθηκαν και πιο γενικά - στρατηγικά θέματα, που η επεξεργασία τους είναι απαραίτητη στην πορεία προς τις ευρωεκλογές και μετά. Κοινή εκτίμηση υπήρξε ότι η Ν.Α., βαθμιαία, κερδίζει ορατότητα και ξεχωριστή φυσιογνωμία, και καθώς αυξάνει την παρέμβασή της, αυτό καταγράφεται, πλέον δειλά, και στις δημοσκοπήσεις.

Η επικαιρότητα έδωσε πολλές ευκαιρίες για τοποθέτηση, με προεξάρχουσα τη συζήτηση στη Βουλή για τα Τέμπη. Η απουσία του πρωθυπουργού ήταν προκλητική μεν, αποκαλυπτική δε του πανικού της κυβέρνησης που προφανώς γνώριζε τις δυσμενείς δημοσκοπήσεις που ακολούθησαν. Η όλη διαδικασία, όπως σημείωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης «θα μείνει στην ιστορία του τόπου ως η “δεύτερη πράξη” του εγκλήματος». Ο Αλέξης Χαρίτσης θα επιμείνει στην πρόταση για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, που θα ερευνήσει, τυχόν, ποινικές ευθύνες των πολιτικών, που όμως χρειάζεται τη στήριξη και άλλων κομμάτων. Ο σχολιασμός της απόφασης του Ευρωκοινοβουλίου για τα Τέμπη και η δήλωση της Ευρωπαίας Εισαγγελέως υπήρξε οξύς σε βάρος της κυβέρνησης. Η ερώτηση βουλευτών της για το επαπειλούμενο κλείσιμο του υαλουργείου «Γιούλα» ήταν μια ακόμη παρέμβαση.

Η Ν.Α. δεν μένει αδιάφορη αλλά παρακολουθεί από κοντά τοποθετήσεις και του ΣΥΡΙΖΑ ιδίως αυτές που έχουν ιδεολογικό περιεχόμενο. Εκπρόσωποί της, για παράδειγμα, άσκησαν σκληρή κριτική στις θέσεις του για το φορολογικό που δανείζονται μεγάλο μέρος του νεοφιλελεύθερου οπλοστασίου. Η τοποθέτηση του βουλευτή Πέτρου Παππά, ότι στις καταλήψεις πρέπει να παρεμβαίνει η αστυνομία, δέχθηκε την πολύ αυστηρή κριτική του Κωστή Καρπόζηλου. Επικρίθηκε ακόμη από τον Νίκο Μπίστη η θέση του κ. Κασσελάκη «εμείς πλέον, το κόμμα μας δεν έχουμε υποστηρικτές ότι το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια του», καθώς αθροίζεται και με άλλες εθνικιστικές θέσεις του. Στο ζήτημα των περιουσιακών του στοιχείων, όπου κερδοσκοπεί η ΝΔ σε βάρος της Αριστεράς, η Ν.Α. ζητά από τον κ. Κασσελάκη να υποβάλει το πόθεν έσχες του τώρα.

 

Προετοιμασία του ευρωψηφοδελτίου

 

Στη συνεδρίαση του Γραφείου συζητήθηκε και το ευρωψηφοδέλτιο. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένας αρκετά μεγάλος αριθμός προτάσεων, ονόματα που κατατέθηκαν και πρώτες ιδέες για το πώς θα κινηθεί η προεκλογική καμπάνια. Καταρχάς, συμφωνήθηκε το 50/50 στην ποσόστωση. Επίσης, η κάλυψη όλων των περιφερειών. Αναζητούνται νέα πρόσωπα και σε ηλικία, που, επιπλέον, εκπροσωπούν μεγάλες κοινωνικές κατηγορίες. Σχετικά με τις συμμαχίες και το εύρος του ψηφοδελτίου, γίνονται επίσης προσπάθειες. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ακόμη περιθώρια για συζήτηση με τον Π. Κόκκαλη. Σχεδιάζονται συζητήσεις με προσωπικότητες όπως ο Γρηγόρης Γεροτζιάφας, ο Δημήτρης Χριστόπουλος, αλλά και άλλες και άλλους. Θα συμμετάσχουν και κεντρικά κομματικά στελέχη στο ψηφοδέλτιο. Όλες οι προτάσεις θα συγκεντρωθούν και θα επεξεργαστούν από μια τριμελή επιτροπή η οποία θα φέρει την πρότασή της στο Εκτελεστικό. Aποφάσεις για τον κεντρικό κορμό του ευρωψηφοδελτίου θα παρθούν από το μεταβατικό Συντονιστικό Όργανο που θα συνεδριάσει στις 30/31 Μαρτίου. Σ’ αυτή τη συνεδρίαση θα συζητηθούν και οι θέσεις, το περιεχόμενο της προεκλογικής καμπάνιας και η ευρωδιακήρυξη. Παράλληλα, θα ξεδιπλώνεται και η κεντρική προεκλογική καμπάνια με θεματικά παρακλάδια όπως για την ακρίβεια, τη στέγαση, την καθημερινότητα εν γένει, κ.ά.

 

Εκδήλωση την Τετάρτη στο Γκάζι

 

Μια κεντρική εκδήλωση σχεδιάζεται και επιχειρεί να συγκεντρώσει σε μια ενότητα όλων των μορφών συγκάλυψης που επιχειρεί ή πραγματοποίησε η κυβέρνηση. Θα γίνει την Τετάρτη στο αμφιθέατρο του 9.84 στο Γκάζι και θα έχει γενικό τίτλο «Συγκάλυψη τέλος: το δίκιο θα νικήσει». Ο Αλέξης Χαρίτσης θα συνομιλήσει με μια πλειάδα γνωστών ή λιγότερο γνωστών προσώπων που με τους αγώνες τους συνέβαλαν στην αποκάλυψη εγκλημάτων ή έπεσαν θύματα της κρατικής καταστολής ή εγκατάλειψης. Θα συμμετέχουν η Κατερίνα Παπανικολάου, νομικός πρώην στέλεχος της ΑΑΔΕ, Βαγγέλης Βλάχος, από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών, Δήμητρα Κεραμιδά, δικηγόρος στην υπόθεση τράφικινγκ στην Ηλιούπολη, Δημήτρης Ινδαρές, σκηνοθέτης θύμα οικογενειακώς των οργάνων του κ. Χρυσοχοΐδη, ο πατέρας Σαμπάνης, του νεαρού Ρομά που σκότωσαν οι αστυνομικοί. Θα συντονίσει την εκδήλωση η Έλενα Όλγα Χρηστίδη.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet