«Η χίμαιρα»

 

 

 

«Η χίμαιρα» (La chimera) της Αλίτσε Ρορβάχερ: Κάθε ταινία της Αλίτσε Ρορβάχερ είναι μια κοσμογονία: μια άσκηση δημιουργικής ελευθερίας, ένα ταξίδι σε κόσμους που θεωρούσαμε για πάντα χαμένους, μια ανασκαφή με την αρχαιολογική σκαπάνη στις θαμμένες γενεαλογίες των συναισθημάτων. Στην τελευταία της ταινία αυτή η ενέργεια μετατρέπεται σε μεθοδολογία και θεματική, καθώς σκιαγραφεί το πρόσωπο της Χίμαιρας για τον καθένα μας. Σε μια μικρή πόλη της Ιταλίας που βρίθει ερειπίων, για τους tombaroli –τους αρχαιοκάπηλους– η Χίμαιρα σημαίνει λύτρωση από τη δουλειά και όνειρα για εύκολο πλούτο. Για τον Άρθουρ η Χίμαιρα μοιάζει με τη γυναίκα που έχασε, την Μπενιαμίνα. Για να την βρει, προκαλεί το αόρατο, ψάχνει παντού, πηγαίνει μέσα στη γη αναζητώντας την πόρτα στη μετά θάνατον ζωή για την οποία μιλούν οι μύθοι. (δ.Τ. Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης)

«Χόμπιτ: Η ερημιά του Νοσφιστή» (The Hobbit: The Desolation of Smaug) του Πίτερ Τζάκσον: Έχοντας καταφέρει να επιβιώσουν από το ξεκίνημα κιόλας του αναπάντεχου ταξιδιού τους, οι ήρωες κινούνται ανατολικά έχοντας να αντιμετωπίσουν στην πορεία τους τον Μπέορν, με την τρομακτική ικανότητα να αλλάζει δέρμα, αλλά και γιγαντιαίες θανατηφόρες αράχνες. Όταν θα φτάσουν τελικά στο Μοναχικό Βουνό, θα έρθουν αντιμέτωποι με τον χειρότερό τους εφιάλτη.

«Γκοτζίλα x Κονγκ: Η νέα αυτοκρατορία» (Godzilla x Kong: The new empire) του Άνταμ Γουίνγκαρντ: Ο παντοδύναμος Κονγκ και ο τρομαχτικός Γκοτζίλα παρότι ασπόνδυλοι εχθροί βρίσκονται ενωμένοι ενάντια σε μια κολοσσιαία, ανεξερεύνητη απειλή κρυμμένη μέσα στον κόσμο μας, που βάζει σε κίνδυνο την ύπαρξη τους και τη δική μας.

«Αγώνας για τη δόξα: Audi vs Lancia» (Race for glory: Audi vs Lancia) του Στάφανο Μορντίνι: Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι του 1983 δεν θα είναι το ίδιο με όλα τα άλλα. Κι αυτό επειδή η ιταλική Lancia θέλει να αμφισβητήσει την κυριαρχία της γερμανικής Audi.

«Baghead: Η μάγισσα των νεκρών» (Baghead) του Αλμπέρτο Κόρεντορ: Μια τρομακτική οντότητα κατοικεί στο υπόγειο της παμπ που κληρονόμησε από τον πατέρα της η Ίρις.

 

Στράτος Κερσανίδης strakersan@gmail.com
kersanidis.wordpress.com
Περισσότερα Άρθρα
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet