Απελευθερώστε τον Μπόρις Καγκαρλίτσκι

 

freeboris.info

 

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν υπογράψει στη διεθνή εκστρατεία για την απελευθέρωση του Μπόρις Καγκαρλίτσκι. Ο εξέχων Ρώσος διανοούμενος και αντιπολεμικός ακτιβιστής. συνελήφθη τον Ιούλιο με την  κατηγορία της «δικαιολόγησης της τρομοκρατίας» και στις 12 Δεκεμβρίου δικάστηκε και του επιβλήθηκε πρόστιμο 6.550 δολαρίων, όμως το εφετείο ανέτρεψε την αρχική απόφαση και τον καταδίκασε σε 5 χρόνια φυλάκιση, θέλοντας να περάσει το μήνυμα ότι κάθε επικριτική φωνή για τον πόλεμο στην Ουκρανία θα τιμωρείται.

 

 

Δικαίωμα στη στέγαση

 

housingnotprofit.org

 

Συνεχίζεται μέχρι τις 7 Απριλίου η ευρωπαϊκή εβδομάδα δράσεων για το δικαίωμα στη στέγαση, μια πρωτοβουλία βάσης που προσπαθεί να απαντήσει στην αυξανομένη στεγαστική κρίση και υποστηρίζεται από δεκάδες οργανώσεις και κινήματα. Τα βασικά αιτήματα είναι ο χαρακτηρισμός της κατοικίας και της γης ως δημόσια αγαθά, ο δημοκρατικός πολεοδομικός σχεδιασμός, το σταμάτημα των αναγκαστικών εξώσεων, η επίταξη των άδειων κτιρίων, η μείωση των ενοικίων σε όλη την Ευρώπη, και το δικαίωμα στην εναλλακτική στέγαση.

 

 

Στοπ στο έργο

 

www.facebook.com/szikramozgalom

 

Με δυναμικές κινητοποιήσεις κάτοικοι. κινήματα, και περιβαλλοντικές οργανώσεις στη Βουδαπέστη  προσπαθούν να σταματήσει το έργο «μίνι Ντουμπάι», το οποίο προωθεί η ουγγρική κυβέρνηση σε συνεργασία με μεγάλα ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα. Όπως καταγγέλλεται, στο όνομα της «ανάπτυξης» θα ξεπουληθούν 250 στρέμματα δημόσιας γης για να κατασκευαστούν, μεταξύ άλλων, ο υψηλότερος ουρανοξύστης στην Ευρώπη και εμπορικά κέντρα, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής ειδοποιήθηκαν ότι πρέπει να φύγουν μέσα σε ένα μήνα.

Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet