Μετά την εκτόξευση των ποσοστών που είχαν οι υποψήφιοι του Κομμουνιστικού Κόμματος Αυστρίας (KPÖ) στις δημοτικές εκλογές στο Σάλτσμπουργκ και στο Γκρατς, η επόμενη μάχη είναι οι εκλογές στο Ίνσμπρουκ που θα γίνουν στις 14 Απριλίου. Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης είναι η 35χρονη ακτιβίστρια και κοινωνική λειτουργός Πία Τομέντι, που έχει ως στόχο την είσοδο στο δημοτικό συμβούλιο – το Ίνσμπρουκ είναι η μοναδική αυστριακή πόλη που έχει όριο εισόδου, το οποίο είναι 4%. Σε μια σύντομη, λόγω του φόρτου της προεκλογικής εκστρατείας, συνέντευξη που είχαμε για την «Εποχή», μιλάει για τις προτεραιότητές της και για τα σημαντικότερα προβλήματα που υπάρχουν στην πόλη.

 

 

Τι προσπαθείτε να εκφράσετε σε αυτές τις εκλογές;

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Αυστρίας θεωρεί ότι βρίσκεται σε συμμαχία με τον πληθυσμό της πόλης. Παρακολουθούμε στενά τα κόμματα του κατεστημένου και θέλουμε να διασφαλίσουμε ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις δεν θα ξεχαστούν μετά τις εκλογές.

 

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι κάτοικοι του Ίνσμπρουκ;

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κόστος ζωής, που αντιπροσωπεύει πλέον έως και το μισό του μέσου εισοδήματος. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώνονται στο κόστος της στέγασης και της διατροφής.

 

Ποια είναι τα κύρια σημεία του προγράμματός σας; Ποιες είναι οι προτεραιότητες που έχετε;

Είμαστε ένα κομμουνιστικό κόμμα και μαρξιστές, και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να το πούμε αυτό και να χαρακτηριστούμε ως τέτοιοι. Φυσικά, μακροπρόθεσμα, πάντα θέτουμε το ζήτημα της ιδιοκτησίας. Ωστόσο, η πρώτη προτεραιότητα είναι να διευκολύνουμε τη ζωή των ανθρώπων και να λάβουμε σοβαρά υπόψη τις ανάγκες τους.

 

Τι σημαίνει στην πράξη αριστερή πολιτική σε έναν Δήμο ενός συντηρητικού κρατιδίου όπως το Τιρόλο, που επηρεάζεται έντονα από το συντηρητικό Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα και από τα ενδιαφέροντα των ξενοδόχων και του χιονοδρομικού τουρισμού; Τι περιθώρια θεωρείς ότι υπάρχουν;

Ακόμη και στις συντηρητικές περιοχές υπάρχει ανάγκη για ένα κομμουνιστικό κόμμα, που να απευθύνεται στα προοδευτικά τμήματα της κοινωνίας και να τα οργανώνει. Σημαντικά θέματα όπως η στέγαση, το κόστος ζωής και η δημοκρατία στη βάση υπάρχουν παντού. Ελπίζουμε να αποτελέσουμε ένα παράδειγμα για τις αριστερές δυνάμεις να μην επικεντρώνονται αποκλειστικά στα αστικά κέντρα, αλλά να δημιουργήσουν νησίδες αντίστασης σε όλες τις περιοχές. Το καθήκον ενός κομμουνιστικού κόμματος πρέπει να είναι να ενώσει αυτές τις νησίδες σε ένα αρχιπέλαγος.

 

Πρόσφατα άρθρα ( Ευρώπη )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet