Σπάμε τον αποκλεισμό

 

freedomflotilla.org

 

Με στόχο να σπάσει τον παράνομο ισραηλινό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, και μεταφέροντας 5.500 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, ξεκινάει την επόμενη εβδομάδα η αποστολή έκτακτης ανάγκης του Στόλου της Ελευθερίας. Στην αποστολή συμμετέχουν δεκάδες αντιπολεμικοί ακτιβιστές και διεθνείς παρατηρητές, σε αλληλεγγύη με τα παλαιστινιακά αιτήματα για λευτεριά και αξιοπρέπεια και κόντρα στη γενοκτονική πολιτική του Ισραήλ που χρησιμοποιεί την πείνα και τη δίψα περισσότερων από 2.000.000 ανθρώπων ως πολεμικό όπλο.

 

 

Ναι στον φόρο

 

doceveneno.org.br

 

Περίπου 150.000 άνθρωποι έχουν υπογράψει στην εκστρατεία που γίνεται στη Βραζιλία για την άμεση φορολόγηση των υπερ-επεξεργασμένων τροφίμων (παγωτά, τσιπς, μπισκότα, δημητριακά, κλπ), που συνδέονται με 57.000 θανάτους ετησίως και βλάπτουν το περιβάλλον, για να αποθαρρυνθεί η κατανάλωσή τους. Το μέτρο εγκρίθηκε τον Δεκέμβριο από την κυβέρνηση Λούλα αλλά κάτω από τις πιέσεις των βιομηχάνων δεν έχει ξεκινήσει ακόμη, με την επίσημή δικαιολογία να είναι ότι δεν έχει διευκρινιστεί ποια προϊόντα θα φορολογηθούν.

 

 

Οργή για την απόφαση

 

www.rfa.org/english

 

Οργή έχει προκαλέσει η απόφαση ενός κινεζικού δικαστηρίου να επιβάλει ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στην εμβληματική ακτιβίστρια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Χιού Κιν με την κατηγορία της «υποκίνησης για ανατροπή της κρατικής εξουσίας», μια κατηγορία που χρησιμοποιείται συχνά για τους επικριτές του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος. Να σημειωθεί, ότι η Χιού Κιν έχει ολική παράλυση από τα άγρια βασανιστήρια που υπέστη κατά τη διάρκεια της διετούς προφυλάκισής της.

Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet