Ενάντια στα κρουαζιερόπλοια

 

www.facebook.com/comitatonograndinavi

 

Με τη μεγάλη διαδήλωση του επόμενου Σαββάτου στη Βενετία, ολοκληρώνεται η εβδομάδα δράσεων ενάντια στα μεγάλα κρουαζιερόπλοια στη λιμνοθάλασσα της περιοχής. Απέναντι στο δήμο, τους επαγγελματίες του τουρισμού και τις εταιρείες κρουαζιέρας που υπόσχονται την άφιξη ενός εκατομμυρίου τουριστών το χρόνο, και στα νέα έργα που απαιτούνται για αυτόν τον στόχο, περιβαλλοντικές οργανώσεις, κινήματα πόλης και κάτοικοι κινητοποιούνται υπερασπιζόμενοι τις ζωές τους, το μέλλον τους, και την πόλη τους.  

 

 

Σώστε το δάσος

 

defendtheatlantaforest.org

 

Παρά την καταστολή συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ενάντια στην καταστροφή 300 στρεμμάτων δάσους στην Ατλάντα, προκειμένου να κατασκευαστεί η μεγαλύτερη εικονική πόλη των ΗΠΑ για τις ανάγκες του Χόλυγουντ. Το δάσος  έχει το υψηλότερο ποσοστό δέντρων στις ΗΠΑ και αποτελεί τον κύριο παράγοντα για τη διασφάλιση της ανθεκτικότητας της πόλης απέναντι στην κλιματική αλλαγή, ενώ η μετατροπή της περιοχής σε κινηματογραφικό ντεκόρ προωθείται μέσω μιας σειράς αμφιλεγόμενων αποφάσεων του δήμου για χάρη της «ανάπτυξης».  

 

 

Κάτω τα χέρια από τις διαδηλώσεις

 

www.libertyhumanrights.org.uk

 

Έντονη κριτική δέχεται ο νόμος της βρετανικής κυβέρνησης για τη δημόσια τάξη που τέθηκε σε ισχύ αυτήν την εβδομάδα, ο οποίος αυξάνει την εξουσία της αστυνομίας να περιορίζει την κοινωνική διαμαρτυρία, και παράλληλα εισάγει νέα ποινικά αδικήματα, όπως παρεμπόδιση συγκοινωνιών, ακτιβισμούς σε εθνικές υποδομές, κλείδωμα εγκαταστάσεων, κλπ, Ακτιβιστές αναφέρουν ότι με τον νόμο αυτό γίνεται μια ακόμη προσπάθεια να περιοριστεί το δικαίωμα στη διαδήλωση, και λένε ότι θα τον ανατρέψουν στο δρόμο.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet