Οι αυτόχθονες διεκδικούν

 

www.facebook.com/Ofraneh

 

Χιλιάδες αυτόχθονες Γκαρίφουνα διαδήλωσαν τη Δευτέρα στην πρωτεύουσα της Ονδούρας Τεγκουσικάλπα, ζητώντας από την κυβέρνηση της Σιομάρα Κάστρο να υλοποιήσει την απόφαση του 2015 του Διαμερικανικού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων να οριοθετηθούν οι προγονικές εκτάσεις τους και να αποζημιωθούν τα σφετερισμένα εδάφη τους. Στην Ονδούρα ζουν περίπου 100.000 Γκαρίφουνα, που αντιμετωπίζουν ένα σχέδιο εξόντωσης με σκοπό τη φυσική εξάλειψη των κοινοτήτων τους και τον αναγκαστικό εκτοπισμό τους.

 

 

Οι ζωές πάνω από τα κέρδη

 

www.texasenvironment.org

 

Για δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται διάφορες οργανώσεις στο Τέξας, με αφορμή την έγκριση ενός νέου υπεράκτιου τερματικού σταθμού πετρελαίου που θα να είναι ο μεγαλύτερος στις ΗΠΑ και θα επιτρέπει την εξαγωγή 2.000.000 βαρελιών αργού πετρελαίου καθημερινά. Ακτιβιστές αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν προστατεύει τα κέρδη των πετρελαϊκών κολοσσών και ότι το έργο είναι καταστροφικό για το κλίμα, την άγρια ​​ζωή και τις κοινότητες της περιοχής, αφού η ρύπανση από το όζον θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία χιλιάδων κατοίκων.

 

 

Ψηφίζουμε «όχι»

 

https://www.facebook.com/hashtag/11vecesno

 

Εκατοντάδες οργανώσεις στο Εκουαδόρ καλούν να ψηφιστεί το «όχι», στο αυριανό δημοψήφισμα για την ασφάλεια που κάνει ο δεξιός πρόεδρος Ντανιέλ Νομπόα προσπαθώντας με το δόγμα «νόμος και τάξη» να ενισχύσει το προφίλ του ενόψει των εκλογών του 2025. Οι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν σε 11 ερωτήματα, όπως για την επέκταση των εξουσιών της αστυνομίας και του στρατού, για την έκδοση κατηγορουμένων για εγκλήματα, για την επιβολή της θανατικής ποινής, για την αύξηση της φυλάκισης σε περιπτώσεις τρομοκρατίας, κ.λπ.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet