Αγαπητοί αναγνώστες, αγαπητές αναγνώστριες,

Εσείς που είστε η Κοινότητα της Εποχής, γνωρίζετε καλά πώς εκδίδεται η εφημερίδα εδώ και περίπου τέσσερις δεκαετίες. Είναι η τεράστια εθελοντική συνεισφορά των ανθρώπων της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής Αριστεράς πρώτα και κύρια,  των προοδευτικών ανθρώπων από τους χώρους της εργασίας, τον πολιτισμό, την ακαδημία και όπου αλλού που μας αιμοδοτεί, μας αναζωογονεί. Με αυτόν τον τρόπο η Εποχή μπορεί και συμμετέχει στις διεθνείς συζητήσεις, έτσι αναλύει τη συγκυρία ή τις λογιών λογιών κρίσεις, διαμορφώνει γνώμες με μακροπρόθεσμη προοπτική, συμμετέχει ψυχή τε και σώματι σε χειραφετητικά κοινωνικά κινήματα.

Παράλληλα, ό,τι βλέπετε τυπωμένο από εμάς, ό,τι βρίσκεται στην ιστοσελίδα μας epohi.gr, ό,τι αναρτάται στα δικά μας social media δε θα υπήρχε – δε θα μπορούσε να υπάρχει αντικειμενικά – χωρίς την προσπάθεια που καταβάλουν κάθε εβδομάδα οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοί μας. Ρεπορτάζ, αρθρογραφία, διορθώσεις, διαφημίσεις, εκδηλώσεις, μύριες σωτήριες παρεμβάσεις, επισημάνσεις κι άλλα πολλά θα ήταν απλώς αδύνατον να προκύψουν. Δε θα μπορούσαμε να σας προσφέρουμε αυτό το μείγμα θεματικών ως καταστάλαγμα για να ενημερωθείτε, θα χανόταν η ευκαιρία γι’ αυτήν την μοναδική συσσωμάτωση αναγνωστών και συντακτικής επιτροπής.

Τώρα, σε μια στιγμή κινδύνου για την Αριστερά στην Ελλάδα αλλά και πανευρωπαϊκά, σε μια περίοδο που η ακροδεξιά φαίνεται να καλπάζει και ο νεοφιλελευθερισμός παραμένει η λογική του ύστερου καπιταλισμού, η συντακτική ομάδα της Εποχής θέλει να καταφέρει η εφημερίδα μας να απλώσει την εμβέλειά της και γιατί είναι ανάγκη αλλά και γιατί μπορεί. Δεν μας αναλογεί να «καθίσουμε» πάνω στην αύξηση των φύλλων που συνέβη με κόπο τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν αρκεί.

Ζητάμε από εσάς, ξανά, την συνεισφορά σας. Από το επόμενο φύλλο η Εποχή θα πωλείται 2,5 ευρώ στα περίπτερα. Γνωρίζουμε ότι δεν ισχύει πως «δεν είναι και τίποτα», σε αυτούς, τους καιρούς της ασυγκράτητης ακρίβειας, θύματά της είμαστε κι εμείς άλλωστε. Έτσι, αιτούμαστε τον (πάντα πρόθυμο, οφείλουμε να ομολογήσουμε) οβολό σας:

• Είναι απαραίτητο να συγκρατήσουμε τα κόστη έκδοσης που δυστυχώς έχουν ανέβει με τον πληθωρισμό της απληστίας. Στα σημειώματά μας σας έχουμε τονίσει πως η αύξηση του χαρτιού μας έχει γονατίσει, και δυστυχώς δεν είναι το μόνο.

• Είναι εκ των ων ουκ άνευ οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες να πληρώνονται, αυτό να συμβαίνει στην ώρα του και οι μισθοί να μην είναι του κάτεργου.

• Είναι αδύνατον να μην αξιοποιήσουμε σε μια νέα προοπτική το site μας, έτσι ώστε η Εποχή να μπορέσει να σας προσφέρει και καθημερινά, προϊόντος του χρόνου, την γνώμη των συντακτών της αλλά και την ενημέρωσή σας με πολλαπλούς και σύγχρονους τρόπους.

Η Εποχή στην νέα, δύσκολη εποχή που ξεκινάει, στα επόμενα χρόνια της «πρέπει να ανοίξει τα φτερά της, να μπορέσει να ονειρευτεί και όχι να έχει το άγχος της επιβίωσης», όπως εύστοχα γράφτηκε στο αφιέρωμα για τα 35 χρόνια από την έκδοσή της. Εικάζουμε βάσιμα πως θα ανταποκριθείτε γιατί πονάτε το ακριβό πολιτικά μας εγχείρημα, γιατί κατανοείτε το αιτούμενο και την ειλικρίνειά του. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων με την υπόσχεση πως θα προσπαθήσουμε να έχετε κάθε σαββατοκύριακο ένα ποιοτικό φύλλο στα χέρια σας.  

 

Η Εποχή

Tags:
Πρόσφατα άρθρα ( Θέματα )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet