Ενάντια στον υπερτουρισμό

 

twitter.com/hashtag/CanariasTieneUnLimite

 

Περίπου 150.000 άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο σε όλα τα Κανάρια Νησιά ενάντια στον υπερτουρισμό, σε μια ιστορική κινητοποίηση που αποτυπώνει την έντονη δυσαρέσκεια που υπάρχει σε μεγάλο τμήμα του πληθυσμού για το μοντέλο της τουριστικής μονοκαλλιέργειας που είναι εξαντλημένο και προκαλεί διάφορα προβλήματα. Οι διαδηλωτές ανέφεραν ότι ο τεράστιος αριθμός των τουριστών δεν είναι βιώσιμος από κοινωνική και περιβαλλοντική άποψη, και ότι είναι επιτακτική ανάγκη να αλλάξει το σημερινό οικονομικό και αναπτυξιακό μοντέλο.

 

 

Στους δρόμους για την παιδεία

 

www.facebook.com/FederacionUniversitariaArgentina

 

Σε μια από τις μεγαλύτερες  κινητοποιήσεις που έχουν γίνει τα  τελευταία χρόνια στην Αργεντινή,  περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι βγήκαν την Τρίτη στους δρόμους  για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας. Στο πλαίσιο της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής που προωθεί ο ακραίος νεοφιλελεύθερος Χαβιέρ Μιλέι o φετινός προϋπολογισμός έχει μειωθεί κατά 72% σε σχέση με το 2023, και η κρατική χρηματοδότηση για την δημόσια παιδεία είναι στο επίπεδο που ήταν το 1997.

 

 

Η αντιπολεμική δράση δεν ποινικοποιείται

meduza.io

Αυξάνεται το κίνημα αλληλεγγύης για την 16χρονη Λιούμποβ Λιζούνοβα, που το φθινόπωρο του 2022 συνελήφθη στη ρωσική πόλη Τσιτά επειδή ζωγράφιζε αντιπολεμικά γκράφιτι που έλεγαν «θάνατος στο καθεστώς», και από τότε βρίσκεται σε κράτηση περιμένοντας τη δίκη της. Να σημειωθεί, ότι η Λιζούνοβα είναι η πρώτη ανήλικη στη Ρωσία που βρίσκεται σε κέντρο κράτησης λόγω της αντιπολεμικής δράσης της, και αντιμετωπίζει κατηγορίες που σχετίζονται με την τρομοκρατία και επισύρουν πολυετή φυλάκιση.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet