Τα ονόματα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του Κόσμου

 

Την «ημέρα της Γης», την περασμένη Δευτέρα, επέλεξε ο Κόσμος προκειμένου να ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο του για τις ευρωπαϊκές εκλογές. «Η πράσινη ευαισθησία γίνεται πολιτική πράξη», τονίζει χαρακτηριστικά ο Ηλίας Παπαθεοδώρου, εκπρόσωπος Τύπου του νεότευκτου κόμματος, επικεφαλής του οποίου έχει τεθεί ο Πέτρος Κόκκαλης.

Σε δήλωσή του στην «Εποχή», ο εκπρόσωπος Τύπου, μεταξύ των άλλων, αναφέρει: «Το ψηφοδέλτιό μας δεν καταρτίστηκε με κριτήριο την “αναγνωρισιμότητα” και τη μακροχρόνια θητεία στους κομματικούς μηχανισμούς. Στο ευρωψηφοδέλτιο του Κόσμου συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν δείξει τις ικανότητες τους στην επιστήμη, τον πολιτισμό, τα πράσινα κινήματα, την αυτοδιοίκηση, τον επαγγελματικό στίβο. Οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι του Κόσμου είναι άνθρωποι που έχουν βαθιά συνειδητοποιήσει ότι ο πλανήτης βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και μπορούν να συμβάλουν δημιουργικά, ώστε η περιβαλλοντική ευαισθησία να μετατραπεί σε ένα μεγάλο μεταρρυθμιστικό σχέδιο, την “Ελληνική Πράσινη Συμφωνία”. Για το σήμερα της Ελλάδας και το αύριο του πλανήτη, για τη ζωή του ανθρώπου και την προστασία της φύσης».

 

Η Ημέρα της Γης κάθε χρόνο εκφράζει την παγκόσμια ευαισθησία για την προστασία του περιβάλλοντος. Ωστόσο, «η αυξανόμενη παγκόσμια ευαισθητοποίηση όσο σημαντική κι αν είναι, δεν αρκεί από μόνη της. Γιατί σήμερα η ζωή όπως την έχουμε γνωρίσει, βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο. Αν δεν αλλάξουμε αμέσως ρότα, η πλανητική θερμοκρασία θα αυξηθεί κατά 4 βαθμούς. Σε μια τέτοια περίπτωση, η καταστροφή θα έχει ιστορικές διαστάσεις. Ήδη αυτά που κάποτε αποκαλούνταν “ακραία καιρικά φαινόμενα” συνιστούν μέρος της καθημερινότητας. Όπως και οι καταστροφικές συνέπειές τους», είναι το μήνυμα που εκπέμπει σε κάθε ευκαιρία ο Πέτρος Κόκκαλης, ενόψει και των ευρωεκλογών, προκειμένου η «περιβαλλοντική ευαισθησία να κάνει το επόμενο βήμα. Να γίνει πολιτική πράξη, με ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό σχέδιο για την ταχεία πράσινη μετάβαση, τη μόνη εναλλακτική λύση απέναντι στην κλιματική κρίση» .

 

Ακολουθούν οι υποψήφιες και οι υποψήφιοι του Κόσμου:

 

Γεωργία Αγγελοπούλου, Μαρία Αλεξίου, Ντίνα Βαρδαραμάτου, Νατάσσα Βασιλείου, Χρήστος Βρεττός, Βροντίση Ζωή, Μαρία Γεωργούλα, Γεώργιος Γκέκος, Βασιλική Γραμματικογιαννη, Πάνος Γρέδης, Δημήτρης Δερματάς, Έφη Δόδουρα, Αβραάμ - Αλβέρτος (Αλμπέρτο) Εσκενάζη, Νώντας Ευεργέτης, Χριστίνα Ευθυμιάτου, Λευτέρης Ιωαννίδης, Μαρία Καβούρη, Γιώργος Κανέλλης, Σταύρος Καραγιλάνης, Φώτης Καψάλης, Πέτρος Κόκκαλης, Αλέξανδρος Λουιζίδης, Δήμητρα Λυμπεροπούλου, Γεωργία Μίληση, Στέλλα Μπελιά, Άννα Μαρία Μπότσαρη, Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, Ζωή Νιομανάκη, Νικόλαος Ξεσφίγγης, Θάλεια Παντούλα, Ευθαλία (Θάλεια) Ρούσσου, Μπεατρίς (Μπέττυ) Σεμακούλα, Ειρήνη (Ρηνιώ) Σκουζού, Παναγιώτης Σταμάτης, Όλγα Στεφανή, Γιάννα Τζανιδάκη, Ευδοκία Τσαγκλή, Θανάσης Τσακρής, Παναγιώτα Φελούκα, Χρύσα Χατζηθεοδώρου, Περικλής Χατζηνάκος, Σπύρος Ψύχας.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet