Ο καθοριστικός ρόλος των κοινοτικών  MME στον Λίβανο

 

Η μάχη της ενημέρωσης, δηλαδή της προπαγάνδας όταν υπάρχει πολεμική σύγκρουση είναι εξίσου σκληρή. Το ίδιο ισχύει και τώρα στη σύγκρουση Ισραήλ - Γάζας. Οι περιπέτειες του τηλεοπτικού καναλιού Free Palestine, TV - FPTV, με έδρα τον Λίβανο, στην προσπάθειά του να εκπέμψει, υπερασπίζοντας τον αγώνα των Παλαιστίνιων είναι πολύ χαρακτηριστικές των δυσκολιών. Η ΕΠΟΧΗ δημοσιεύει αποσπάσματα μιας “διήγησης” από τον ίδιο τον Διευθυντή του, Καναδό υπήκοο κ. Λέιτχ Μαρούφ.

“Όταν ξεκίνησε η επιχείρηση «Καταιγίδα της Αλ Άκσα», μέλη της κοινωνίας των πολιτών στον Λίβανο δημιούργησαν έναν τηλεοπτικό σταθμό o οποίος εκπέμπει στην αγγλική γλώσσα, λειτουργεί από εθελοντές και έχει ως κύριο στόχο να διαρραγεί το αφήγημα των ηγεμονικών, δυτικών ΜΜΕ που συμβάλλει  στην εδραίωση της Ισραηλινής προπαγάνδας στις κοινωνίες της Δύσης.

Καθηγητές και φοιτητές αφιέρωσαν εθελοντικά το χρόνο τους και αξιοποίησαν συλλογικές γνώσεις και ικανότητες, μαζί με πολίτες κάθε ηλικίας, για να δημιουργήσουν εκπομπές/προγράμματα που αποτυπώνουν τις πραγματικές συνθήκες της ζωής τους στην Παλαιστίνη και στο Λίβανο, όπως εξίσου τις ελπίδες αλλά και τις απόψεις τους για το μέλλον των λαών τους και της γης τους.

Οι παλαιστίνιοι έσπασαν με απόλυτη επιτυχία τον αποκλεισμό που έχουν επιφέρει τα δυτικά ΜΜΕ στις δικές τους τοποθετήσεις και γνώμες, γνωρίζοντας την καταλυτική επιρροή που έχουν, με τη συμμετοχή τους σε πληθώρα ζωντανών συζητήσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρά τη χειραγώγηση μέσω αλγορίθμων και σε συνθήκες απόλυτης λογοκρισίας. Και όμως το κοινό της Δύσης έχει ελάχιστη πρόσβαση στη μετάδοση τηλεοπτικών, ενημερωτικών ΜΜΕ, στην αγγλική γλώσσα, που να αποτυπώνουν την παλαιστινιακή πλευρά. Αυτό οφείλεται στο ότι αγγλόφωνα τηλεοπτικά κανάλια που μεταδίδουν το πρόγραμμα τους στα αγγλικά και έχουν αναφορά στον Άξονα της Αντίστασης, έχουν απαγορευτεί στη Δύση. Υπάρχει μόνο το αγγλόφωνο Αλ - Τζαζίρα, ένα κυβερνητικό ΜΜΕ του Κατάρ  που εξυπηρετεί τους δικούς του στόχους εξωτερικής πολιτικής. Είναι το μοναδικό αγγλόφωνο τηλεοπτικό δίκτυο προσβάσιμο από τη Δύση που όμως ελάχιστα υποστηρίζει τις προσδοκίες των παλαιστίνιων.

Εκτός από το πρωτοποριακό περιεχόμενο του τηλεοπτικού δικτύου «Ελεύθερη Παλαιστίνη»(Free Palestine TV - FPTV) o σταθμός λόγω της αλληλεπίδρασης του με τις κοινότητες συνέτεινε σε μια διαδικασία απελευθέρωσης από τον σεχταρισμό, που επιβλήθηκε από τη γαλλική αποικιοκρατία στο Λίβανο. Στις κοινότητες οι πολίτες από κοινού αγωνίζονται για τον κοινό στόχο της αποαποικιοποίησης, οικοδομώντας ένα αύριο χωρίς δογματισμούς που περιλαμβάνει την απονομή δικαιοσύνης για τους παλαιστίνιους στον Λίβανο και στην Παλαιστίνη.

 

Με το FPTV απευθυνόμαστε σε ολόκληρο τον κόσμο

 

Όταν ξεκίνησε η Γενοκτονία στο στρατόπεδο εξόντωσης στη Γάζα, τον Οκτώβρη του 2023, πολλοί Λιβανέζοι ένιωσαν την ανάγκη να αναλάβουν πρωτοβουλίες στήριξης του αγώνα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Εκείνοι που μπορούσαν να πιάσουν τα όπλα και ήταν μέλη στρατιωτικών, αντιστασιακών οργανώσεων το έπραξαν. Περιλαμβάνουν και τις σιιτικές οργανώσεις του Λιβάνου στο Νότο που ανήκουν στην ένοπλη πτέρυγα των πολιτικών κομμάτων της Χεζμπολάχ και του Κινήματος Αμάλ, κοσμικές και χριστιανικές συλλογικότητες της χώρας που ανήκουν στο Συριακό Κοινωνικό Εθνικιστικό Κόμμα και παλαιστίνιοι πρόσφυγες που συνδέονται με Χαμάς, Ισλαμική Τζιχάντ και το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (Popular Front for the Liberation of Palestine-PFLP). Άλλοι πολίτες επιδόθηκαν εθελοντικά στη διανομή βοήθειας και εν γένει κοινωνικής στήριξης των πολιτών στο Νότιο Λίβανο, ενώ άλλοι συμμετείχαν στο διαδικτυακό ακτιβισμό κυρίως στα αραβικά και πάντως σπάνια οργανωμένα.

Η απουσία αγγλόφωνων ΜΜΕ και ειδικότερα στο χώρο της τηλεόρασης που θα μπορούσαν να αποτυπώνουν την απτή πραγματικότητα και τις προσδοκίες και τις απόψεις των Λιβανέζων κατά τη διάρκεια αυτού του πολέμου, αποτέλεσε την αφορμή για τη δημιουργία του FPTV.... Για να καταστεί πραγματικός εκπρόσωπος της κοινωνίας, ο σταθμός έπρεπε να αποτυπώνει θέσεις που αντανακλούν την κοινή συνισταμένη εντός του Λιβάνου και η μεγαλύτερη συναίνεση αφορά την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και για αυτό δόθηκε αυτό το όνομα στο σταθμό: τηλεοπτικό κανάλι «Ελεύθερη Παλαιστίνη(Free Palestine TV-FPTV».

Λόγω του κατακερματισμού που έχει εδραιωθεί στην κοινωνία και καθώς οργανισμοί και συλλογικότητες είτε ελέγχονται από φατρίες/πολιτικά κόμματα είτε έχουν άμεση διασύνδεση, εξαιτίας αυτής της αδιαμφισβήτητης πραγματικότητας το FPTV επικοινώνησε με όσο το δυνατόν περισσότερα Πανεπιστήμια και οργανισμούς νεολαίας. Η ονομασία του καναλιού διευκόλυνε τις επαφές, καθώς προσέλκυσε φορείς που ταυτίζονται με αυτήν την πολιτική θέση. Συγκεκριμένα, επικοινωνήσαμε με το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο στη Βηρυτό (AUB), το Λιβανέζικο Διεθνές Πανεπιστήμιο(LIU) και το Πανεπιστήμιο Αλ Μααρέφ. Καθηγητές από τα Τμήματα Δημοσιογραφίας, Επικοινωνιών, Μετάφρασης, Ξένων Γλωσσών και Διερμηνείας, συγκεκριμένα της αγγλικής και εβραϊκής γλώσσας, αποφάσισαν να εμπλακούν σε αυτήν την προσπάθεια και ενθάρρυναν τους φοιτητές τους να συμμετέχουν. Παράλληλα οι Διευθυντές των Σχολών υπεύθυνοι για την εποπτεία της πρακτικής άσκησης των φοιτητών από αυτά τα Πανεπιστήμια υπέγραψαν συμβόλαια με το FPTV, προκειμένου η εθελοντική τους εργασία να προσμετρηθεί ως η πρακτική τους. Στις 14 Οκτωβρίου φοιτητές-εθελοντές και οι Καθηγητές του Λιβανέζικου Αμερικανικού Πανεπιστήμιου(LAU) αποφάσισαν να ξεκινήσει η λειτουργία του καναλιού.  

Αρχικά 200 εθελοντές προσλήφθηκαν, όπου η ποικιλομορφία τους ήταν ευδιάκριτη από άποψη ηλικίας, υπηκοότητας, θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων, όπως σουνίτες, σιίτες, χριστιανοί, κοσμικοί, Σύροι, παλαιστίνιοι, Λιβανέζοι. Τουλάχιστον το 70% ήταν γυναίκες. Αρκετοί φοιτητές/φοιτήτριες μπορούσες να αντιληφθείς ότι ταυτίζονται με συγκεκριμένο κόμμα, ενώ άλλοι αν και πολιτικά ουδέτεροι ήταν πολύ ενθουσιώδεις για το εγχείρημα. Όσον αφορά το φάσμα των πολιτικών θέσεων των εθελοντών περιλαμβάνει θρησκευτικά κόμματα όπως η Χεζμπολάχ,  κοσμικά όπως το Συριακό Σοσιαλιστικό Εθνικιστικό Κόμμα (SSNP) και κομμουνιστικά κόμματα όπως το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP).

Συγκεντρώσαμε δωρεές αρχικά από τα στελέχη του FPTV και ειδικότερα από εθελοντές, Καθηγητές τις οικογένειες τους και φίλους. Το κανάλι μπόρεσε να συγκεντρώσει 18000$ μέσα σε λίγες μέρες και με αυτόν τον τρόπο να αποκτήσει τα απαραίτητα κεφάλαια εκκίνησης για τη δημιουργία στούντιο, ιστοσελίδας και τέλος απόκτηση διακομιστή (server) και υπηρεσίες διαδικτυακής αναμετάδοσης. Ειδικότερα οι τελευταίες ήταν ζωτικής σημασίας καθώς η πλατφόρμα Youtube έκλεισε το κανάλι του FPTV μέσα σε λίγες ώρες, από την πρώτη εκπομπή που μεταδιδόταν ζωντανά, ενώ η πλατφόρμα Rumble, που είναι η εναλλακτική οδός μετάδοσης βίντεο συνεχούς ροής, έχει αποκλειστεί στα κράτη της Ε.Ε και στον Καναδά. Το κανάλι δημιούργησε, επίσης, λογαριασμούς στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης όπως στο τέλεγκραμ, ίνσταγκραμ και στο τουίτερ. Αντιμετωπίσαμε και εκεί προβλήματα και περιμένουμε, πιθανόν, την επιβολή κυρώσεων για τις δημοσιεύσεις. 

 

H τεχνική υποδομή και το πρόγραμμα του FPTV

 

To στούντιο του καναλιού αρχικά είχε μόνο μια κάμερα με τηλεϋποβολέα, τέσσερα φώτα και μια γιγαντιαία οθόνη ως φόντο. Εσπευσμένα ξεκίνησε η εκπαίδευση των στελεχών του καναλιού ως παρουσιαστές και ως καλεσμένοι του σταθμού. Κυρίως γυναίκες κάθε ηλικίας και θρησκευτικής αναφοράς  προσφέρθηκαν για την κάλυψη της θέσης του κεντρικού παρουσιαστή.... Στη συνέχεια δημιουργήθηκε το σήμα της εκπομπής. Μετά από τη δοκιμαστική περίοδο που προανέφερα, τα στελέχη του καναλιού δημιούργησαν νέες εκπομπές.

 Συμφωνήσαμε για τη δημιουργία άλλων 3 εκπομπών με διάρκεια μισή ώρα συνολικά και με θέματα που θα κάλυπταν τα κενά στο τηλεοπτικό πεδίο. Το πρώτο πρόγραμμα είχε τον τίτλο «Η εποχή του Ισραήλ» όπου καθημερινά γινόταν επισκόπηση δημοσιευμάτων από ισραηλινά ΜΜΕ, για να βοηθήσουμε τους αγγλόφωνους θεατές να κατανοήσουν τη λογική των σιωνιστών αποικιοκρατών στην Παλαιστίνη. Η δεύτερη εκπομπή είχε τίτλο «1.001 λέξεις» στην οποία συγκεντρώνονταν άρθρα γνώμης και εμπεριστατωμένης ανάλυσης από αραβικά ΜΜΕ, ώστε οι θεατές της Δύσης να έχουν πρόσβαση στις θέσεις που διατύπωναν. Και τέλος ένα σόου με τίτλο «Αναμετάδοση» διάρκειας μισής ώρας, συνολικά, στο οποίο συνοψίζονταν δημοφιλείς αναρτήσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που σχετίζονταν με τη γενοκτονία στη Γάζα και την Αντίσταση στην Παλαιστίνη και στο Λίβανο.

Το FPTV αγόρασε επίσης εξοπλισμό και για εξωτερικά γυρίσματα, έχοντας ως στόχο τη ζωντανή αναμετάδοση της εμπόλεμης ζώνης στο Νότιο Λίβανο, όπου τα χωριά δέχονταν επιθέσεις από τις δυνάμεις των σιωνιστών. Δώσαμε στους εθελοντές προστατευτικά γιλέκα, κράνη και ειδικά μπουφάν με εσωτερική ενίσχυση. Αν και στείλαμε συνεργείο για να δοκιμάσει τον εξοπλισμό σε εξωτερικό χώρο, το κανάλι δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει κάμερες πολλαπλών sim απομακρυσμένου ελέγχου κάλυψης ζωντανής ροής και επειδή οι δυνάμεις του εχθρού προκαλούσαν παρεμβολές, η ποιότητα των βίντεο δεν ήταν ικανοποιητική. Και αν προσθέσουμε ότι οι σιωνιστές στοχοποίησαν επαγγελματίες δημοσιογράφους στο Νότιο Λίβανο και τους δολοφόνησαν εν ψυχρώ, αποφασίσαμε να διακόψουμε τη ζωντανή μετάδοση από την εμπόλεμη ζώνη, καθώς κινδύνευε η ζωή των φοιτητών/εθελοντών μας από τις επιθέσεις των ισραηλινών. Συνεπώς αποφασίστηκε τα συνεργεία μας να καλύπτουν διαδηλώσεις, κηδείες μαρτύρων και ομιλίες με τις τοποθετήσεις των ηγετών της Αντίστασης στη Βηρυτό και ταυτόχρονα τη μετάφραση τους στα αγγλικά. Η αναμετάδοση και η μετάφραση των ομιλιών του Χασάν Νασράλα γενικού γραμματέα της Χεζμπολάχ ήταν τεράστια επιτυχία. Και αυτό οφειλόταν στο  γεγονός ότι οι άλλοι τηλεοπτικοί σταθμοί που μετέδιδαν ζωντανά, όπως το PressTV του Ιράν, έχουν αποκλειστεί οι ιστοσελίδες τους στην Ε.Ε και έχουν απαγορευτεί σε πλατφόρμες όπως το Youtube. Επειδή το FPTV έκανε ζωντανή αναμετάδοση μέσω της ιστοσελίδας μας και μέσω του Rumble, η πρώτη ομιλία του Νασράλα συγκέντρωσε τουλάχιστον 1,7 εκ. θεατές από ολόκληρο τον κόσμο. Το μεγαλύτερο ποσοστό των τηλεθεατών μας προερχόταν από την Ε.Ε και τη Β. Αμερική. Επιπρόσθετα αποφασίστηκε η τηλεοπτική κάλυψη των αεροπορικών επιχειρήσεων της Αντίστασης.

 

Οι επιθέσεις των ΜΜΕ των σιωνιστών και η υποστήριξη των αραβικών

 

Η σχετική επιτυχία του FPTV σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είχε ως συνέπεια την προσέλκυση ενός μεγάλου αριθμού ακολούθων στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως επίσης και την εκδήλωση ανεπιθύμητου «ενδιαφέροντος» από τις δυνάμεις των σιωνιστών. Περαιτέρω προκάλεσε, αναπόφευκτα, το μένος εκείνων που συνεργάζονται με τον εχθρό εντός των παλαιστινιακών πολιτικών δυνάμεων στον Λίβανο.

Στις 11/1/2024 η ιστοσελίδα «Middle East Forum»(MEF) δημοσίευσε ένα άρθρο λίβελο, όπου επιτέθηκε στο κανάλι περιγράφοντας το ως «τρομοκρατικό τηλεοπτικό σταθμό που δημιουργήθηκε στον Καναδά»...

Σε αυτό το παραπλανητικό, εριστικό άρθρο  ο συγγραφέας Σάμ Γουέστροπ ψευδώς ισχυρίζεται  ότι το FPTV έχει ως έδρα του τον Καναδά, ελπίζοντας ότι θα στρέψει τις αρχές ασφαλείας και τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας εναντίον του σταθμού και επιπρόσθετα εναντίον μου, ως γενικού διευθυντή του FPTV και ως Καναδού πολίτη που επί του παρόντος μένει στο Λίβανο. Στο άρθρο διατυπώνονται ψευδείς ισχυρισμοί. Συγκεκριμένα, γίνεται προσπάθεια διασύνδεσης του σταθμού απευθείας με την κυβέρνηση της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν ή με τις πολιτοφυλακές αντίστασης όπως τη Χεζμπολάχ και τη Χαμάς. Πάντως παραμένει περίεργο γιατί εστιάζει και σε εθελόντριες που είναι Χριστιανές και Δρούζες, οι οποίες συνδέονται με οργανώσεις νέων του Συριακού Σοσιαλιστικού Εθνικιστικού Κόμματος. Είναι ένα κοσμικό πολιτικό κόμμα....  

 Το άρθρο στην ιστοσελίδα του MEF είχε το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Προκλήθηκαν επιθέσεις εναντίον του σταθμού και εμένα του ίδιου προσωπικά από τα συστημικά ΜΜΕ του Καναδά.  Στις 19/1/2024 άρθρο που εμφανίστηκε στη National Post, προσπαθεί να απεικονίσει τα ρεπορτάζ του σταθμού με τις ομιλίες και τις δράσεις των ομάδων αντίστασης - που προστατεύονται πλήρως από τα δημοσιογραφικά ιδεώδη – καθώς παρέχουν άκρως απαραίτητη πληροφόρηση στο αγγλόφωνο τηλεοπτικό κοινό, ως υποστήριξη στην τρομοκρατία…..

Στις 20/1/2024 άρθρο του FPTV δημοσιεύτηκε άρθρο στην εφημερίδα «Toronto Sun» μια από τις πιο ακροδεξιές εφημερίδες στον Καναδά με τίτλο:«Η σύνδεση με την ιρανική χρηματοδότηση: τα λεφτά του Ιράν χρηματοδοτούν τον εξτρεμισμό και τον αντισημιτισμό στον Καναδά;». Στο άρθρο ο συγγραφέας  ισχυρίζεται ότι απέκτησε πρόσβαση σε έγγραφα του FPTV που διέρρευσαν, δηλώνοντας ότι «απέκτησαν εμπιστευτικές σημειώσεις της παραγωγής προγράμματος που περιγράφουν τον Μαρούφ ως τον πολιτικό τους σχολιαστή στο σταθμό στη Βηρυτό» και ότι «έχουν στην κατοχή τους έγγραφα που αποδεικνύουν ξεκάθαρα ότι ο Μαρούφ πληρώνεται από κρατικά ιρανικά ΜΜΕ»…. Οι δικηγόροι μας έχουν ζητήσει να τους δοθεί οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο έχει η εφημερίδα, ενώ μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κανένα  που να είναι εν γνώσει τους  και προετοιμάζονται για τις απαραίτητες νομικές ενέργειες εναντίον του συγγραφέα και του εκδότη. 

Αυτές οι επιθέσεις έδωσαν ώθηση στην κάλυψη της επικαιρότητας για το FPTV από ΜΜΕ του αραβικού κόσμου. Δύο εφημερίδες με τη μεγαλύτερη αναγνωσιμότητα η al-Akhbar από το Λίβανο και η alQuds alArabi που έχει ως έδρα της το Ηνωμένο Βασίλειο δημοσίευσαν ρεπορτάζ για το κανάλι και τις επιθέσεις των Σιωνιστών. Η al-Akhbar δημοσίευσε άρθρο με τίτλο, «Λέιτχ Μαρούφ, o Καναδάς κυνηγά τους υποστηρικτές της Παλαιστίνης» στο οποίο ο αρθρογράφος αποτυπώνει πως η επιχείρηση «Καταιγίδα της Αλ Άκσα» εξέθεσε την υποκρισία της Δύσης που συμπεριλαμβάνει την ελευθερία του Τύπου. Η alQuds alArabi με τίτλο «Λέιτχ Μαρούφ: η ιστορία μου είναι παλιά με τους σιωνιστές και αναβίωσε μετά την καταιγίδα από τον Καναδά στο Λίβανο». Στο άρθρο γίνεται μια βαθύτερη ανασκόπηση για το ιστορικό των επιθέσεων  που βίωσα στον Καναδά ως παλαιστίνιος ακτιβιστής τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Τέλος το μεγαλύτερο παναραβικής εμβέλειας και με υψηλότερο ποσοστό τηλεθέασης τηλεοπτικό κανάλι alMayadeen προσκάλεσε το FPTV στην εκπομπή τους «alMashhadia». H συνέντευξη επικεντρώθηκε στις επιθέσεις εναντίον του FPTV και την αλλαγή στάσης/αντίληψης που επήλθε στις δυτικές κοινωνίες, σε σχέση με τον παλαιστινιακό αγώνα για την ελευθερία.

 

Απειλές θανάτου και η εσωστρέφεια του FPTV

 

Και ενώ οι επιθέσεις των σιωνιστών συνεχώς πολλαπλασιάζονταν εναντίον του FPTV, εν αγνοία της κοινής γνώμης γιατί δεν είχε δημοσιευθεί το κανάλι αντιμετώπιζε υπαρξιακή απειλή. Στις 17/11/2023 ο σταθμός κλήθηκε να καλύψει ζωντανά, με ταυτόχρονη μετάφραση στα αγγλικά, σύσκεψη εκπρόσωπων παλαιστινιακών πολιτικών κομμάτων στον Λίβανο. Κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης  ο εκπρόσωπος της Φατάχ, το κυβερνών κόμμα της Παλαιστινιακής Αρχής και του πρόεδρου Μαχμούντ Αμπάς, στην ομιλία του εστίασε στις ενέργειες των ξένων κυβερνήσεων που υποστηρίζουν την Παλαιστίνη αλλά δεν σχολίασε τι έκανε το  κόμμα του και ο πρόεδρος προκειμένου να τερματιστεί η Γενοκτονία στη Γάζα. Οι δημοσιογράφοι του καναλιού απηύθυναν στον εκπρόσωπο της Φατάχ μια πολύ απλή ερώτηση ελπίζοντας ότι θα λάβουν απάντηση: «που είναι οι δυνάμεις ασφαλείας της Παλαιστινιακής Αρχής?». Αυτό το ερώτημα προκάλεσε, προφανώς, τους φρουρούς ασφάλειας του κ. Αμπού-αλ-Αραντάτ.  Ήρθαν προς το μέρος μας και προσπάθησαν να μας βγάλουν έξω από την αίθουσα συνεδρίασης. Όλα αυτά έγιναν κατά τη διάρκεια της ζωντανής μετάδοσης... H ομάδα μας δέχτηκε απειλές κατά της ζωής από άγνωστους εκείνο το βράδυ και την επόμενη μέρα ανακαλύψαμε ότι τα γραφεία μας είχαν σφραγιστεί και ότι ο εξοπλισμός των στούντιο είχε κλαπεί. Το FPTV έχασε εξοπλισμό αξίας 22.000 $ συνολικά και από τότε δεν μπορέσαμε ποτέ να συνέλθουμε οικονομικά. Οι απειλές θανάτου και η καταστροφή των στούντιο οδήγησε σε μια εσωτερική διαμάχη στο πολιτικό σκηνικό του Λίβανου.  Αποφασίσαμε να μην γνωστοποιήσουμε όλα όσα συνέβησαν στην κοινή γνώμη για πολλούς λόγους, εκ των οποίων ο πιο σημαντικός ήταν η ασφάλεια των νεαρών εθελοντών μας. Όλα σχεδόν τα πολιτικά κόμματα του Λίβανου και Παλαιστίνης που θεωρούνται ότι συμμετέχουν στην Αντίσταση  κινητοποιήθηκαν και ορίστηκε δίκη, όμως τελικά επετεύχθη συμβιβασμός. Πιο συγκεκριμένα δόθηκαν εγγυήσεις για την ασφάλεια των στελεχών του καναλιού και ορίστηκε ένα ποσό αποζημίωσης που θα καλύψει μέρος της ζημίας που υποστήκαμε.

Από τότε το FPTV έχει εισέλθει σε μια διαδικασία επαναπροσδιορισμού του προγραμματισμού και των δράσεων του, ενώ συγκεντρώνει χρήματα για να χτίσει το νέο στούντιο. Με βάση τις εμπειρίες που αποτυπώσαμε προηγουμένως, ελπίζουμε ότι σύντομα θα εκπέμπουμε ζωντανά και πάλι το δυνατόν συντομότερο και ότι θα αποτελέσουμε μέρος της γενιάς που θα βιώσει την ελευθερία της Παλαιστίνης!

Ζητούμε να συμβάλλετε σε αυτή την προσπάθεια μας και να συνεισφέρετε την οικονομική συνδρομή σας στην ιστοσελίδα μας FPTV Fund - Raising”.

 

Μετάφραση: Ναταλί Γλέζου.

 

Πρόσφατα άρθρα ( Μέση Ανατολή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet