Απελευθέρωση των κρατουμένων

 

[www.facebook.com/comitenationalpourlaliberationdesdetenusCNLD

 

Συνεχίζεται στην Αλγερία η εκστρατεία για την απελευθέρωση των εκατοντάδων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται αυθαίρετα λόγω της σχέσης τους με το κίνημα Χιράκ, το οποίο δημιουργήθηκε μέσα από τις μεγάλες διαδηλώσεις του 2019 που ανέτρεψαν το καθεστώς του προέδρου Αμπντελαζίζ Μπουτεφλίκα.  Να σημειωθεί, ότι το Χιράκ διεκδικεί φιλολαϊκές πολιτικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις, ενώ διαδοχικές κυβερνήσεις το έχουν στοχοποιήσει και το χαρακτηρίζουν απειλή για την εθνική ασφάλεια.

 

 

Δικαίωμα στη στέγαση

 

www.facebook.com/KomitetObronyLokatorow

 

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η καμπάνια που ξεκίνησαν ακτιβιστές/στριες στη Βαρσοβία με την οποία ζητούν να γίνει αλλαγή στα κριτήρια πρόσβασης στην κοινωνική στέγαση, αφού πάρα πολλοί άνθρωποι αποκλείονται επειδή τα εισοδήματά τους θεωρούνται υψηλά. Σήμερα στην πολωνική πρωτεύουσα υπάρχουν περίπου 81.000 δημόσια κτίρια, αλλά λόγω των αυστηρών κριτηρίων που έχουν θεσπιστεί για την προσιτή κοινωνική στέγαση τα περισσότερα χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς σκοπούς.

 

 

Ενάντια στην αποικιοκρατία

 

caricom.org

 

Μια μεγάλη νίκη κατάφεραν με τους αγώνες τους διάφορες οργανώσεις στο Μπαρμπάντος, αναγκάζοντας την πρωθυπουργό του νησιού Μία Μότλεϊ να ακυρώσει την αγορά, έναντι 30,7 εκατομμυρίων δολαρίων, μιας έκτασης γης στον βουλευτή των Τόρις Ρίτσαρντ Ντραξ, απόγονο μιας βρετανικής οικογένειας που έκανε σκλαβοπάζαρο. Στην συγκεκριμένη περιοχή, που η κυβέρνηση σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει για κατοικίες χαμηλού εισοδήματος, έχασαν τη ζωή τους κάτω από φρικτές συνθήκες χιλιάδες Αφρικανοί σκλάβοι από τον 17ο μέχρι τον 19ο αιώνα.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet