Τα δεν ξέρω/δεν απαντώ της κυβέρνησης συνεχίζονται αενάως, παρότι «η δουλίτσα έχει γίνει». Αυτό το έργο να μην ξέρει η κυβέρνηση τι γίνεται στο εσωτερικό της το έχουμε ζήσει πολλές φορές. Δεν ήξερε ότι παρακολουθεί στελέχη της και πολιτικούς της αντιπάλους, δεν ήξερε ότι αισχροκερδούν εταιρείες που παίρνουν απευθείας αναθέσεις από εκείνη, δεν ήξερε ότι δεν υπάρχει ασφάλεια στα τρένα, και άλλα πόσα δεν ήξερε. Όχι ότι ρωτούσε, γιατί ήξερε. Και όταν ρωτήθηκε, έπρεπε να πει ότι δεν ήξερε. Και έβρισκε κάποιον να φταίει και προχωρούσε ανενόχλητη.

 Έτσι και τώρα, δεν ήξερε και δεν ξέρει πώς διέρρευσαν τα προσωπικά δεδομένα των απόδημων ψηφοφόρων, ούτε πώς έγινε διάρρηξη στο γραφείο της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, τις μέρες που είχαν κληθεί να ελεγχθούν στελέχη του υπουργείου από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.  Η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως, η οποία δεν ήξερε πώς η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου βρήκε τα μέιλ των απόδημων από το υπουργείο της, τώρα δεν γνωρίζει τίποτα «για τη φερόμενη διάρρηξη» και δηλώνει «δεν είμαι αστυνομία» για ό,τι συμβαίνει στο υπουργείο του οποίου προΐσταται. Για το σκάνδαλο διαρροής προσωπικών δεδομένων νομίζουν ότι αρκεί η παραίτηση του γ.γ. του ΥΠΕΣ και η αποπομπή του γραμματέα Αποδήμων. Όπως αρκούσε στις υποκλοπές, η παραίτηση του γ.γ. του πρωθυπουργού.

Αντίστοιχα, ούτε η Λίνα Μενδώνη γνωρίζει πώς στήθηκε ολόκληρο σόου με χλαμύδες και ηθοποιούς να κάνουν τα αγάλματα στον Παρθενώνα, υπό τη μουσική υπόκρουση της μπάντας του Λιμενικού Σώματος. Με ποιων αρχών την άδεια ομάδα εκατομμυριούχων επιχειρηματιών από την Ινδία ξεναγήθηκε σε αρχαιολογικούς χώρους με τρόπο που ευτελίζει τα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς; Προς ώρας, παραιτήθηκε ο αρχιφύλακας της Ακρόπολης, όπως ζητήθηκε από ανώτερα κλιμάκια του ΥΠΠΟ, γιατί δεν εμπόδισε την είσοδο στους ηθοποιούς,  λες και αυτοί πήγαν αυθόρμητα στον Ιερό Βράχο για να ευχαριστήσουν τους Ινδούς.

Η κατάληξη των σκανδάλων είναι η ΕΔΕ. Μία διατάχθηκε για τη διάρρηξη και άλλη μία για τη φιέστα. Δύο για αυτή τη βδομάδα, και η κυβέρνηση συνεχίζει ατάραχη το έργο της και να κάνει την ανήξερη. Στο ίδιο έργο θεατές…

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet