Ενάντια στην Ακροδεξιά

 

antifas.org

 

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.500 αντιπροσώπων από διάφορες χώρες του κόσμου, ξεκινάει την Πέμπτη στο Πόρτο Αλέγκρε το πρώτο διεθνές αντιφασιστικό συνέδριο, που θα διαρκέσει τρεις ημέρες και είναι μια πρωτοβουλία δεκάδων αριστερών κομμάτων και κοινωνικών κινημάτων. Στόχος του συνεδρίου, στο οποίο θα γίνουν 8 θεματικές συζητήσεις και θα ολοκληρωθεί με μια μεγάλη διαδήλωση στην πόλη που το 2001 ξεκίνησε το Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ, είναι η οικοδόμηση ενός ισχυρού διεθνούς κινήματος απέναντι στην Ακροδεξιά.

 

 

Στοπ στα εργασιακά κάτεργα

 

cleanclothes.org

 

Έντεκα χρόνια μετά την τραγωδία στο εργοστάσιο Rana Plaza του Μπαγκλαντές, που οδήγησε σε περισσότερους από 1.100 θανάτους, ακτιβιστές για τα εργασιακά δικαιώματα αναφέρουν ότι η ασφάλεια των εργαζομένων εξακολουθεί να μην αποτελεί προτεραιότητα για τις επώνυμες εταιρείες ρούχων που δραστηριοποιούνται στη χώρα. Όπως καταγγέλλουν, οι εταιρείες δεν ακολουθούν τη Συμφωνία για την Υγεία και την Ασφάλεια που σχεδιάστηκε τον Μάιο του 2013, παρόλο που είναι δεσμευτική για τη λειτουργία τους.

 

 

Τιμή στον αντιφασιστικό αγώνα

www.maz.hr

 

Ανάβοντας φωτιές στο σημείο όπου οι αντάρτικες μονάδες μπήκαν στο Ζάγκρεμπ το 1945, χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στις όχθες του ποταμού Σάβα για να τιμήσουν την 79η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από το φασιστικό καθεστώς των Ουστάσι και τους ναζί κατακτητές. Η κινητοποίηση οργανώθηκες από διάφορες αντιφασιστικές οργανώσεις, σε μια περίοδο που η κληρονομιά του αντιφασιστικού αγώνα δέχεται επιθέσεις από τη Δεξιά και γίνεται συστηματική προσπάθεια διαγραφής του από τα σχολικά βιβλία της ιστορίας.

Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet