Ενάντια στη γέφυρα

 

www.facebook.com/movimentonoponte

 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σήμερα στο Ρέτζιο Καλάμπρια ενάντια στη σχεδιαζόμενη κρεμαστή γέφυρα που θα ενώνει την ηπειρωτική Ιταλία με την Σικελία, η οποία θα είναι η μεγαλύτερη και ψηλότερη κρεμαστή γέφυρα του κόσμου, με μήκος 3.300 μέτρα και θα κοστίσει 14,6 δισ. ευρώ. Απέναντι στις πολιτικές της κερδοσκοπίας και στη συνέχιση ενός αναπτυξιακού μοντέλου που ζει μέσα από το σκυρόδεμα, ακτιβιστές λένε ότι το έργο είναι εντελώς άχρηστο και επισημαίνουν τις σοβαρές περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα έχει.

 

 

Η καταστολή δεν θα περάσει

po.org.ar

 

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η μαζική κατασταλτική επιχείρηση που έκανε τη Δευτέρα η αργεντίνικη αστυνομία σε κοινωνικά κέντρα, γραφεία αριστερών οργανώσεων και σπίτια ακτιβιστών, στο πλαίσιο μιας καταγγελίας για δήθεν ξέπλυμα χρημάτων. Οι ένοπλοι Ράμπο έκαναν δεκάδες συλλήψεις, προξένησαν ζημιές και κατάσχεσαν τηλέφωνα, σημειώσεις και υπολογιστές, σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης Μιλέι να φιμώσει κάθε ενοχλητική φωνή, να καταστείλει τις κοινωνικές αντιστάσεις και να ποινικοποίησει την πολιτική δράση.

 

 

Η Νέα Καληδονία φλέγεται

solidaritekanaky.fr

 

Τέσσερις νεκροί αυτόχθονες Κανάκ και εκατοντάδες τραυματίες άφησαν πίσω οι συγκρούσεις της αστυνομίας με χιλιάδες διαδηλωτές, τη Δευτέρα και την Τρίτη, στη Νέα Καληδονία. Αιτία ήταν η συνταγματική μεταρρύθμιση που ψήφισε η Γαλλική Εθνοσυνέλευση, η οποία δίνει δικαίωμα ψήφου στις εκλογές στους Γάλλους που μένουν στη Νέα Καληδονία περισσότερο από 10 χρόνια, που έχει εξοργίσει τους υποστηρικτές της ανεξαρτησίας, γιατί θεωρούν ότι ο Μακρόν διευρύνοντας το εκλογικό σώμα, θέλει να υποβαθμίσει την επίδραση της ψήφου των αυτοχθόνων.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet