«Θαυμάσιος Βοκάκιος» (Maviglioso Boccaccio) των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι: Βρισκόμαστε μπροστά στη νέα ταινία του τρομερού κινηματογραφικού διδύμου, Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι. Τα δυο αδέλφια, αληθινοί κινηματογραφικοί θρύλοι, επανέρχονται με τη νέα θαυμάσια ταινία τους, η οποία είναι βασισμένη σε πέντε από τις 100 ιστορίες που έχει γράψει ο Βοκκάκιος στο περίφημο έργο του, το «Δεκαήμερο». Ένα κλασικό αριστούργημα της ιταλικής λογοτεχνίας συναντιέται με τους δύο μεγάλους σκηνοθέτες οι οποίοι αποφάσισαν να αποτίσουν φόρο τιμή στο μεγάλο συμπατριώτη τους.
Στη χτυπημένη από την πανούκλα Φλωρεντία του 14ου αιώνα, δέκα νεαροί άνδρες και γυναίκες αποφασίζουν να ξεφύγουν από το θάνατο που τους περικυκλώνει και εγκαθίστανται σε μια απομονωμένη βίλα στην εξοχή. Εκεί θα περάσουν δέκα μέρες διηγούμενοι ιστορίες για την αγάπη, το πεπρωμένο και την αναγέννηση. Οι Ταβιάνι αναπαράγουν με θαυμαστή ακρίβεια και απόλυτη λεπτομέρεια το ύφος και την αισθητική των μεγάλων αναγεννησιακών ζωγράφων. Η ταινία καταδεικνύει την άμεση σχέση ανάμεσα σε όλες τις τέχνες, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα χαρούμενο και αισιόδοξο ύμνο στη ζωή, τη χαρά και τον έρωτα.

«Στην καρδιά της θάλασσας» (In the heart of the sea) του Ρον Χάουαρντ: Η ταινία παίρνει ως βάση της το αθάνατο μυθιστόρημα του Χέρμαν Μέλβιλ, «Μόμπι Ντικ». Το χειμώνα του 1820, το φαλαινοθηρικό της Νέας Αγγλίας, Έσεξ, δέχτηκε επίθεση από κάτι που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει: μια φάλαινα τεραστίων διαστάσεων και δύναμης, με μια σχεδόν ανθρώπινη αίσθηση εκδίκησης. Ο Χάουαρντ βασίζεται στο μπεστ σέλερ του Ναθάνιελ Φίλμπρικ και προχωρά πέρα από το βιβλίο προσπαθώντας να αποκαλύψει τη συνέχεια. Θαλασσινή περιπέτεια με ενδιαφέρον.

«Μπελ και Σεμπαστιάν 2: Η περιπέτεια συνεχίζεται» (Belle et Sebastien 2: L’ aventure continue) του Κριστιάν Ντιγκέ: Ο Σεμπαστιάν και η αγαπημένη του σκυλίτσα, η Μπελ, σε μια ακόμη συγκινητική, τρυφερή κι ανθρώπινη περιπέτεια.

«Ο Μικρός Πρίγκιπας» (The Little Prince) του Μαρκ Όσμπορν: Το αθάνατο βιβλίο του Αντουάν Ντε Σεν Εξιπερί, μεταφερμένο στον κινηματογράφο μέσα από μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία κινουμένων σχεδίων.

 
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet