Το Σαββατοκύριακο 11-12/5 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ιδρυτική συνδιάσκεψη για μία νέα μεταβατική κομμουνιστική οργάνωση από την αντίστοιχη πρωτοβουλία (όπου συμμετείχαν οι οργανώσεις Αριστερή Ανασύνθεση και Σύγχρονο Κομμουνιστικό Σχέδιο, μαζί με ανένταχτους/ες). Η συνδιάσκεψη ολοκλήρωσε μία πορεία παρέμβασης, κοινής δράσης και διαλόγου σχεδόν δύο χρόνων αυτών των δυνάμεων. Συζητήθηκαν και υπερψηφίστηκαν τα κείμενα Θέσεων, Οργανωτικών αρχών και κανόνων λειτουργίας, καθώς και πολιτική απόφαση και όνομα της νέας συλλογικότητας: Μετάβαση – Οργάνωση για την κομμουνιστική προοπτική.

Η νέα οργάνωση στρατεύεται στον αγώνα για ανατροπή της αντιλαϊκής επίθεσης για εργατικές, λαϊκές, οικολογικές, φεμινιστικές κατακτήσεις σήμερα, για δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα, ειρήνη και λαϊκή ανεξαρτησία. Έχει ενωτική – μετωπική λογική, με στόχο την κοινωνική και πολιτική οργάνωση του κόσμου της εκμεταλλευόμενης εργασίας, αλλά και για μία ενωτική συσπείρωση της ανατρεπτικής Αριστεράς με όσες δυνάμεις διατίθενται ειλικρινά για αυτό. Οργανώνεται και παλεύει ενάντια στον καπιταλισμό της εποχής μας, τον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, τον φασισμό, για τις επαναστάσεις και τον κομμουνισμό του 21ου αιώνα.

Γνωρίζουμε τους δύσκολους συσχετισμούς, τα όρια και της δικής μας προσπάθειας, όπως και άλλων εγχειρημάτων με παρόμοιες αναζητήσεις. Σε πείσμα των καιρών, επιμένουμε ότι αυτοί οι σκοποί είναι επίκαιροι και αναγκαίοι. Πιστεύουμε ότι κάθε τέτοια προσπάθεια θα είναι γόνιμη μόνο αν μπολιαστεί και αν μπολιάσει ευρύτερες κοινωνικές διεργασίες και τάσεις που αναπτύσσονται σήμερα στον κόσμο και τη χώρα μας. Με αυτή την επίγνωση, είμαστε αποφασισμένοι/ες να πορευτούμε αναζητώντας νέες απαντήσεις, εξετάζοντας αυτοκριτικά την ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών, μαθαίνοντας από αυτή ενώ αναζητούμε νέους δρόμους, ιδέες, μορφές και περιεχόμενα πάλης. Δεν έχουμε, ούτε διεκδικούμε, το μονοπώλιο αυτών των αναζητήσεων. Επιδιώκουμε να βρεθούμε μαζί με όλες τις δυνάμεις και τους αγωνιστές/τριες που έχουν παρόμοιες αγωνίες. Με προοπτική την ευρύτερη ανασύνθεση και επανίδρυση της κομμουνιστικής προοπτικής και του αντίστοιχου κινήματος, προγράμματος και κόμματος που έχει ανάγκη η εποχή μας.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet