Την Παρασκευή 10 Μαΐου, στο πλαίσιο συζήτησης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, με θέμα την απόσυρση του εμβολίου της Astra Zenecaλόγω του ότι δεν ανταποκρίνεται τις τρέχουσες μεταλλάξεις, ο καθηγητής Αιματολογίας στο Πανεπιστήμιο της Σορβόνης, Γρηγόρης Γεροτζιάφας υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι «όποιος σήμερα αναρωτιέται αν έχει κίνδυνο θρόμβωσης [από το εμβόλιο] είναι δυστυχώς θύμα παραπληροφόρησης και των σκοταδιστών, των ακροδεξιών και των φασιστών που χρησιμοποιούν συστηματικά το πρόβλημα της πανδημίας για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να παίξουν βρώμικα πολιτικά παιχνίδια στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.» Στη συνέχεια επισήμανε, όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη για τις επιθέσεις που δέχονται οι επιστήμονες που στήριξαν τον μαζικό εμβολιασμό, ότι οι προσωπικές επιθέσεις μικρή σημασία έχουν. Αυτό που έχει σημασία είναι, επ’ ουδενί λόγο ή στο όνομα της οποιασδήποτε πολιτικής αντιπαράθεσης, να μην μπαίνει σε αμφισβήτηση η αξιοπιστία του επιστημονικού και ακαδημαϊκού δυναμικού της χώρας, εν τέλει η αξιοπιστία των θεσμών.

Μετά το πέρας της παρουσίας του κ. Γεροτζιάφα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης παρενέβη τηλεφωνικά και του επιτέθηκε με χαρακτηρισμούς όπως «ενεργούμενο της Pfizer», «ελεεινούς ψευτοεπιστήμονες, της "καθαρής επιστήμης"», «πολιτικά απόντα». Είχαν προηγηθεί της συνέντευξης ανάλογοι χαρακτηρισμοί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θα μπορούσε κάποιος να πει: περσινά ξινά σταφύλια. Άλλωστε, τον καιρό που η πανδημία επέλαυνε και οι άνθρωποι πέθαιναν κατά χιλιάδες στους διαδρόμους νοσοκομείων, και στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η αντιπαράθεση μεταξύ υπερασπιστών του μαζικού εμβολιασμού και του κ. Πολάκη, μαινόταν και είχε φέρει πολλάκις σε δύσκολη θέση και τον ίδιο τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, λίγες μέρες μετά την πρόσφατη τηλεοπτική συζήτηση, κατά τη διάρκεια του briefing των συντακτών που καλύπτουν την αξιωματική αντιπολίτευση, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ξεκαθάρισε ότι «η θέση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν γνωστή και διαπιστωμένη και δεν αλλάζει κάτι ως προς αυτή», προσθέτοντας: «Είμαστε όλοι ανεπιφύλακτα υπέρ του εμβολιασμού».

Όμως απέφυγε και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ να εστιάσει εκεί που το τραύμα αιμορραγεί. Το είπε και το έγραψε ο κ. Γεροτζιάφας: Ο κ. Πολάκης, συνειδητά αναπαράγει και μεταφέρει στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής της χώρας την ισοπεδωτική αντίληψη «όλοι τα παίρνουν». Συνειδητά συνδράμει στην εγκαθίδρυση της λαϊκιστικής αντίληψης ότι οι καθηγητές Ιατρικής των Δημοσίων Πανεπιστημίων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη (φαντάζομαι και στην Αμερική) είναι μαριονέτες της φαρμακοβιομηχανίας υπονομεύοντας ουσιαστικά τον πυρήνα της ίδιας τους της επιστήμης.» Αλλά και ότι: «σπιλώνοντας όχι τόσο τα πρόσωπα αλλά κυρίως τα Δημόσια Ερευνητικά και Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ο κ. Πολάκης μεταφέρει de facto στο κεντρικό πολιτικό σκηνικό της Ελλάδας […] το πλήγμα της αξιοπιστίας και της ανεξαρτησίας του ακαδημαϊκού προσωπικού και των ακαδημαϊκών και ερευνητικών ιδρυμάτων απέναντι στους χρηματοδότες τους.

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet