Η άλλη πλευρά των Αγώνων

 

lereversdelamedaille.fr

 

Συνεχίζεται η εκστρατεία για να σταματήσουν οι αναγκαστικές εκτοπίσεις προσφύγων, οι εξώσεις αστέγων και ανθρώπων που ζουν σε επισφαλείς καταστάσεις και οι καταστροφές αυτοσχέδιων καταυλισμών, που γίνονται από την αστυνομία του Παρισιού ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Η πρωτοβουλία, στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από 80 οργανώσεις, ζητάει επίσης τη γαλλική κυβέρνηση να δημιουργήσει άμεσα ένα ταμείο αλληλεγγύης που θα καλύψει τις ανάγκες στέγασης των ανθρώπων που βρίσκονται κυριολεκτικά στον δρόμο.

 

 

Στοπ στους περιορισμούς

 

www.facebook.com/ICumartesiAnneleriI

 

Δεκάδες οργανώσεις από όλο τον κόσμο ζητούν από την τουρκική κυβέρνηση την άρση των συνεχιζόμενων περιορισμών που επιβάλλονται στις Μητέρες του Σάββατου, οι οποίες στις 25 Μαΐου συμπλήρωσαν 1.000 καθιστικές διαμαρτυρίες στην πλατεία Γαλατασαράι της Κωνσταντινούπολης. Στις διαμαρτυρίες, που γίνονται κάθε Σάββατο, εκατοντάδες γυναίκες ζητούν να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι για τις αναγκαστικές εξαφανίσεις και τις πολιτικές δολοφονίες που έγιναν στη διάρκεια του στρατιωτικού πραξικοπήματος της δεκαετίας του 1980.

 

 

Όχι στη βαρβαρότητα των συνόρων

 

www.facebook.com/grupagranica

 

Παρά τις ελπίδες που είχαν πολλοί ότι η νέα πολωνική κυβέρνηση του Ντόναλντ Τουσκ θα αντιμετωπίσει με μια διαφορετική προσέγγιση απ’ ό,τι το εθνικιστικό PiS την κατάσταση στα σύνορα με την Λευκορωσία, η σκληρή αντιμεταναστευτική πολιτική συνεχίζεται. Ακτιβιστές αναφέρουν ότι μέσα στο 2024 έχουν επαναπροωθηθεί περισσότεροι από 4.000 άνθρωποι, με την πολωνική κυβέρνηση να μιλάει για ανθρωπιστικές επαναπροωθήσεις, ενώ τη Δευτέρα ο Τουσκ θα ανακοινώσει επιπλέον 10 δισ. ζλότι για την οχύρωση των συνόρων.

 

Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet