Στις 19 του Μάη έφυγε από τη ζωή η συντρόφισσα μας, Χριστίνα Ξηρού, σκορπώντας ανείπωτη θλίψη και πίκρα σε όλους εμάς που τηn γνωρίσαμε, την εκτιμήσαμε και την αγαπήσαμε.

Η Χριστίνα ήταν από τα φοιτητικά της χρόνια, μετά τη Μεταπολίτευση, μια σεμνή αλλά θαρραλέα αγωνίστρια, αφοσιωμένη στα ιδανικά της Ανανεωτικής Αριστεράς, στρατευμένη στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, στο ΚΚΕ εσωτ., στην ΕΑΡ, στο ΣΥΝ και στοn ΣΥΡΙΖΑ.

Η Χριστίνα χαρακτηριζόταν για το άμεμπτο ήθος της, τη βαθιά ευαισθησία της, την απαράμιλλη αλληλεγγύη προς τον συνάνθρωπό της. Βαθιά ήταν η αγάπη της προς τον τόπο καταγωγής της, την Ικαρία, και μοναδική η αφιέρωση στο χωριό της, την Ακαμάτρα. Τον τόπο της, τον αγαπημένο, υπηρέτησε τόσο από τη θέση της προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου, όταν πρωτοϊδρύθηκε ο Δήμος Ικαρίας, όσο και από τη θέση της αντιδημάρχου Οικονομικών, με ήθος, εντιμότητα, αφοσίωση και αποτελεσματικότητα. Άλλωστε την ίδια αφοσίωση και επαγγελματισμό επέδειξε και στον εργασιακό της χώρο, το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σε όλες τις θέσεις ευθύνης που υπηρέτησε, για πάνω από 20 χρόνια.

Τώρα που έφυγε, αυτό που μένει για όλους εμάς που την γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε είναι να την διατηρήσουμε άσβεστη στη μνήμη μας, με τις αξίες της και τα ιδανικά της.

 

Σταμάτης Αδαμόπουλος, Κώστας Θεοφύλακτος, Αγγελική Νιαπά Περισσότερα Άρθρα
Tags:
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet