Λευτεριά στον Τζορτζ Αμπντάλα

 

www.facebook.com/FreeGeorgesAbdallah

 

Χιλιάδες άνθρωποι διαδηλώνουν σήμερα στη Λιόν για την υποστήριξη του 10ου αιτήματος του λιβανέζου αγωνιστή Τζορτζ Αμπντάλα, που έχει καταδικαστεί σε ισόβια για τη δολοφονία ενός ισραηλινού διπλωμάτη και ενός αμερικανού αξιωματικού, για την υπό όρους απελευθέρωσή του. Να σημειωθεί ότι το 2013 γαλλικό δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκισή του, επειδή συμπλήρωσε το ελάχιστο όριο της ποινής, όμως ο μακροβιότερος πολιτικός κρατούμενος στην Ευρώπη εξακολουθεί να κρατείται γιατί διαφώνησε το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

 

 

Οι ψαράδες επιμένουν

 

www.facebook.com/Pamalakaya

 

Αψηφώντας τη μονομερή και αβάσιμη τετράμηνη απαγόρευση της αλιείας στη θάλασσα των δυτικών Φιλιππίνων που αποφάσισε η Κίνα και τον κίνδυνο σύλληψής τους από την κινεζική ακτοφυλακή, οι φιλιππινέζοι ψαράδες συνεχίζουν την αλιευτική δραστηριότητα στην περιοχή. Η περιοδική απαγόρευση ξεκίνησε το 1999 σε μια προσπάθεια της Κίνας να προωθήσει τη βιώσιμη ανάπτυξη της αλιείας στις θάλασσές της, όμως για πρώτη φορά φέτος η απαγόρευση επεκτάθηκε και σε ύδατα που βρίσκονται στην αποκλειστική οικονομική ζώνη των Φιλιππίνων.

 

 

Δεν πληρώνουμε

 

www.inquilinato.org

 

Περισσότερες από 900 οικογένειες στη Μαδρίτη ξεκίνησαν απεργία καταβολής των αυξήσεων στα ενοίκια που τους επιβάλει το επενδυτικό ταμείο Azora, που είναι ο τρίτος μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακινήτων στην Ισπανία, με περίπου 8.000 διαμερίσματα. Όπως αναφέρουν, παρόλο που το αρχικό ενοίκιο ήταν 900 ευρώ, μέσα σε λίγους μήνες έχει αυξηθεί με διάφορες καταχρηστικές ρήτρες στα 1.600 ευρώ, παρακάμπτοντας όλους τους περιορισμούς του νόμου για τα ενοίκια των κατοικιών που δεν επιτρέπει αυξήσεις άνω του 3%.

Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet