Φωτογραφίες: Ελένη Γρηγοριάδου

 

 

 

Ένιωθες όμορφα στο κλίμα αλληλεγγύης και ποιότητας των καλλιτεχνών

 

Πώς κάνεις τον απολογισμό της προσπάθειάς μας να έχουμε μια όμορφη -και ωφέλιμη...- βραδιά για τους αναγνώστες και αναγνώστριες της Εποχής στο πανέμορφο θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου; Εμείς οι διοργανωτές (τρόπος του λέγειν) και διοργανώτριες (πρωτίστως) φθάσαμε στην πόρτα του Θεάτρου και «στήσαμε» το τραπεζάκι μας με σφιγμένη λίγο την καρδιά. Οι ενδείξεις από τη ζήτηση εισιτηρίων δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντικές, για να το πούμε ευγενικά. Το μετεκλογικό κλίμα, τόσο φρέσκο εξάλλου, όπως και το μετεωρολογικό, δεν ήταν και τόσο για συναυλίες.

 

 

Λοιπόν, διαψευστήκαμε! Διαψευστήκαμε, τουλάχιστον, εν μέρει. Μπορεί στις 8.15΄ ή ακόμη και στις 8.30΄, (κι αυτή την καθυστέρηση την πληρώσαμε στην εκτέλεση του προγράμματος) όπου έπρεπε η συναυλία να αρχίσει, να είχε πάει η ψυχή σου στην Κούλουρη, όμως η ροή ήταν συνεχής, η ουρά μακρυά. Η εικόνα, τελικά, ήταν ένα γεμάτο θέατρο με ζωηρές παρέες που περιμένοντας σχολίαζαν τα τελευταία νέα. Η ακριβής, βέβαια, αποτύπωση ήταν λίγο διαφορετική. Συνολικά κόπηκαν 478 εισιτήρια ενώ οι θέσεις καθήμενων είναι 603. Πιο συγκεκριμένα, μέσω του Ticket Service πωλήθηκαν 188, στην πόρτα 111 και χέρι – χέρι από τους ανθρώπους της εφημερίδας 178. Να υπερηφανευτούμε λοιπόν που οι αναγνώστες/ριές μας κινούνται με μοντέρνο τρόπο, ηλεκτρονικά, αλλά να παρατηρήσουμε την υστέρηση του παραδοσιακού τρόπου πώλησης εισιτηρίων. Ήταν μια ανισομέρεια που άφησε κενές τις 125 θέσεις.

 

 

Είναι αλήθεια ότι το Χαλάνδρι είναι μακριά και οι δυτικές συνοικίες, ιδίως, και ο Πειραιάς, το θεωρούν ταξίδι. Κι αυτό στη μέση της εβδομάδας, όταν οι δουλειές και περισπάσεις πάσης φύσεως, είναι ανοικτές και σε τραβούν. Πήγαμε, λοιπόν, καλά και πρέπει να ευχαριστήσουμε τον κόσμο που μας στηρίζει και το εκδηλώνει, ποικιλοτρόπως, σε κάθε ευκαιρία. Και αυτό φάνηκε και στο Ταμείο μας, της συναυλίας. Λοιπόν, ο απολογισμός: έσοδα (μικτά) από εισιτήρια 6.088,90 ευρώ, ενισχύσεις, διότι κάποιες/οι αναγνώστριες/τες ένιωθαν ότι «χρωστούν», 230 ευρώ και ενισχύσεις «χύμα» στο κουτί 139,50 ευρώ. Σύνολο, 6.458,40 ευρώ. Είναι μια μεγάλη ανάσα που μας συγκινεί ως χειρονομία και μας υποχρεώνει ταυτόχρονα. Και μας κάνει να ξεχάσουμε τα διαφυγόντα κέρδη των κενών και -γιατί όχι;- πρόσθετων καθισμάτων με καρέκλες που στους τρελούς προϋπολογισμούς μας, το σχεδιάζαμε... Πληρώνοντας τις υποχρεώσεις μας - διαφημιστικά (μόνο φωτοτυπίες), εφορία, Ticket service κ.ά. - λίγο θα πέσουμε από τα 6.000 ευρώ.

 

 

Πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι μας προσφέρθηκαν όχι μόνο το θέατρο αλλά και οι ηχητικές εγκαταστάσεις του, κι ό,τι άλλο χρειαστήκαμε. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο φίλος δήμαρχος Σίμος Ρούσος εκδηλώνει την κοινωνική και πολιτιστική ευαισθησία του βοηθώντας παρόμοιες με εμάς διοργανώσεις. Τον ευχαριστούμε ειλικρινά όπως και την ακάματη αντιδήμαρχο υπεύθυνη για τη Ρεματιά Χριστίνα Μαχαίρα.

Και τώρα θα αναφερθούμε και στη δεύτερη ανισομέρεια, θετική αυτή. (Αναφερόμαστε στην υστέρηση της κινητοποίησής μας έναντι της μεγάλης προσφοράς). Την αλληλεγγύη και ποιότητα που νιώσαμε από τους καλλιτέχνες. Δεν είναι μόνο ότι ήλθαν, αφιλοκερδώς, κάποιες/οι διακόπτοντας και για λίγο τις δουλειές τους, για να μας ενισχύσουν. Ήταν τα ζεστά, καλά λόγια που είπαν όλες και όλοι, για την εφημερίδα, ενήμεροι πλήρως για τη λειτουργία της στους δυστοπικούς καιρούς που ζούμε. Δεν τους έφερε μόνο η βαθύτατη σχέση με την ακούραστη Λιάνα. Και πραγματικά τραγούδησαν και έπαιξαν με πολύ κέφι και υψηλή ποιότητα. Και ακούσαμε είτε γνωστές επιτυχίες είτε νέα τραγούδια που παρουσιάστηκαν στο κοινό για πρώτη φορά. Από την εισαγωγή της Λιάνας για το καλλιτεχνικό βιογραφικό, των καλλιτεχνών που ακολουθούσαν κάθε φορά δεν είχες αμφιβολία για την ποιότητα των δημιουργών. Και ήταν πολλοί οι καλλιτέχνες που παραβρέθηκαν και πολλά τα τραγούδια που ήθελαν να μας πουν, φθάσαμε κοντά στα μεσάνυκτα.

 

 

Τώρα, ραντεβού τον Σεπτέμβρη; Αυτό απειλούν οι νεότερες/οι της Συντακτικής Επιτροπής, με ένα κλασικό φεστιβάλ στα μέτρα μας, βεβαίως, πιο νεανικό, κάπου στο ευρύτερο Κέντρο. Κυρίως για να δείξουμε ότι μπορεί να γίνει μια συνάντηση, με διασκέδαση και συζητήσεις, χωρίς αποκλεισμούς, όπως δυστυχώς συμβαίνει, ανοικτή.

Πριν κλείσουμε το σημείωμά μας να ευχαριστήσουμε, αναφέροντας τα μικρά ονόματα όμως, όσες και όσους εργάστηκαν με διάφορους τρόπους για την επιτυχία της συναυλίας. Αννέτα, Άση, Βασίλης, Βέρα, Δανάη, Ελένη Μ., Ελένη Σ., Ιωάννα, Λευτέρης, Λιάνα, Mαρία, Νίκος, Σωτήρης, Χρήστος, Χριστίνα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν ξεχάσαμε κάποιους. Επίσης και τους ανώνυμους που διακίνησαν το διαφημιστικό τρικάκι. Να σημειώσουμε επίσης τη φροντίδα της Συντακτικής Επιτροπής, να προπαγανδίζεται η συναυλία, σε συνεχή φύλλα, καθώς και να προωθηθεί σε διάφορα φιλικά σάιτ και εφημερίδες. Και αυτά πρέπει να ευχαριστήσουμε.

 

Οι διοργανωτές

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet