Τριήμερο «Μαρξισμός 2024», 5 – 7 Ιουλίου, στη Νομική της Αθήνας

 

Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών είναι μια μεγάλη ήττα για την κυβέρνηση της ΝΔ. Τίποτα δεν μπορεί να το κρύψει αυτό, ούτε οι αναφορές στην αποχή (λες και δεν υπήρχε τον περσινό Ιούνη, δίνοντάς του το πέτσινο «41τακατό»), ούτε το αφήγημα ότι: «Όλοι βγήκαν χαμένοι στις ευρωεκλογές», γιατί απλά υπογραμμίζει την έκταση της πολιτικής κρίσης που ξεδιπλώνεται. Τα αποτελέσματα της 9ης Ιούνη θέτουν το ερώτημα πως μπορούμε να την ολοκληρώσουμε και να την κάνουμε συνολική ανατροπή. Αλλά θέτει κι ένα άλλο ερώτημα: ποια Αριστερά χρειαζόμαστε για να πάμε μπροστά. Στην απάντηση αυτών των ερωτημάτων συμβάλλει το τριήμερο «Μαρξισμός 2024», που οργανώνει το ΣΕΚ στις 5-7 του Ιούλη, στη Νομική της Αθήνας.

Ο γενικός τίτλος του τριημέρου, το οποίο περιλαμβάνει 44 ξεχωριστές συζητήσεις, είναι «Εργατική εναλλακτική στον καταστροφικό καπιταλισμό». Χρειάζεται να σταθούμε και στα δυο μέρη αυτού του τίτλου. Γιατί και τα δύο ανοίγουν σαν συζήτηση μέσα στην Αριστερά. Σε αυτή τη συζήτηση και τις αναζητήσεις ανταποκρίνονται οι θεματικοί κύκλοι και οι συζητήσεις του «Μαρξισμού»: Επαναστατικός Μαρξισμός / Η κοινωνία αλλάζει με επαναστάσεις / Ιμπεριαλισμός – Ο πολεμικός καπιταλισμός / Λευτεριά στην Παλαιστίνη / 50 χρόνια από τη Μεταπολίτευση / Αντίσταση στον καταστροφικό καπιταλισμό / 1944 – Αντίσταση και Απελευθέρωση / Καταπίεση και απελευθέρωση / Πολιτισμός / Το αντιρατσιστικό και αντιφασιστικό κίνημα.

 

Κεντρικές εκδηλώσεις: την Παρασκευή 5 Ιούλη, στις 7μμ: Η Αριστερά και η πάλη για την Ανατροπή. Και την Κυριακή 7 Ιούλη, στις 6μμ: Καταστροφικός καπιταλισμός ή σοσιαλιστική επανάσταση

 

Προβολή ταινιών και μουσικό πρόγραμμα: την Παρασκευή 5 Ιουλίου, στις 9 μμ, στην αυλή της Νομικής: «The Wanted 18» («Οι καταζητούμενες 18»). Πρόγραμμα προβολών παλαιστινιακών ταινιών μαζί με την Carol Sansur, ποιήτρια, ιδρύτρια και διευθύντρια του Φεστιβάλ Παλαιστινιακού Κινηματογράφου στην Αθήνα.

Σάββατο 6 Ιουλίου, στις 7 μμ: Ζωντανή μουσική με τους Γυμνά Καλώδια, Stournari Street Band και τον Tito Baden.

 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι συμμετέχουσες – οντες στο sekonline.gr

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet