Από τις 20 έως τις 22 Ιουνίου είμαστε και πάλι εδώ, στο 25ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ (πάρκο Ξαρχάκου - ΧΑΝΘ), για να γιορτάσουμε τις μικρές και μεγάλες εστίες αντίστασης και ταυτόχρονα να γευτούμε την κοινωνία στην οποία θέλουμε να ζούμε ενάντια στη βία, την εκμετάλλευση, στον καθημερινό εκφασισμό. Είμαστε πάλι εδώ για να δημιουργήσουμε καινούργιους δεσμούς, αλλά και να δυναμώσουμε αυτούς που ήδη υπάρχουν. Συζητώντας, ακούγοντας μουσική, παρακολουθώντας θεατρικά και εκθέσεις, δημιουργώντας κοινότητες αγώνα.

Είμαστε εδώ για να φωνάξουμε ότι το Ποτέ Ξανά είναι Τώρα και να συνεχίσουμε τον αντιπολεμικό αγώνα που ζητά ελευθερία στην Παλαιστίνη και τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία. Είμαστε εδώ, στον αγώνα μαζί με όσες και όσους παίρνουν τον δρόμο της προσφυγιάς ή βιώνουν ως μετανάστες και μετανάστριες την εργασιακή εκμετάλλευση. Στους αγώνες για τη δημόσια δωρεάν παιδεία και υγεία, ενάντια στη βία κατά των γυναικών και στο πλευρό των LGBTQ+ ατόμων. Δίπλα στους χαμηλόμισθους και τις άνεργες, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης. Είμαστε εδώ και ζητάμε δικαιοσύνη· για τα Τέμπη, για τους νεκρούς Ρομά που έπεσαν θύματα της αστυνομικής βίας, για τον Βασίλη Μάγγο, και περιβαλλοντική δικαιοσύνη ενάντια στην κλιματική κρίση, για να υποστηρίξουμε όλους όσοι παλεύουν για ένα δίκαιο και ισότιμο μέλλον. 

Για όλα τα παραπάνω θέματα, λοιπόν, και για αρκετά ακόμη, θα βρείτε στο πρόγραμμα του φεστιβάλ δώδεκα συζητήσεις και εργαστήρια, με δεκάδες ομιλητές και ομιλήτριες να μοιράζονται την εμπειρία και τις απόψεις τους. 

Το φεστιβάλ, όμως, είναι πάντα και μια γιορτή πολιτισμού, χαράς, κεφιού και μοιράσματος. Έτσι, στους χώρους του θα βρείτε βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών και ντοκιμαντέρ, αναγνώσεις μαρτυριών, ποιητικές performance, αυτοσχεδιαστική παράσταση, stand-up comedy, εκθέσεις φωτογραφίας και ντοκουμέντων και μουσικοχορευτικές δράσεις, από παραδοσιακούς αλβανικούς χορούς και drag show μέχρι πορεία κρουστών και swing show. Και βέβαια, το Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης δεν ξεχνά τα μικρά του φιλαράκια ούτε φέτος! Φέρνει στον Παιδότοπό του στοιχεία από τους πολιτισμούς του κόσμου, ανοίγει μάτια, ορίζοντες κι αυτιά σε μια προσπάθεια για ένα μέλλον δίχως ρατσισμό. Εννοείται ότι οι τρεις βραδιές θα κλείνουν στις δυο μουσικές σκηνές, την Ανατολική και τη Δυτική, από όπου θα περάσουν 21 δυναμικά μουσικά σχήματα από τη Θεσσαλονίκη και όχι μόνο (συνημμένο θα βρείτε το πλήρες πρόγραμμα του φεστιβάλ σε αρχείο κειμένου και στο αφισάκι με το QR code).

Σας περιμένουμε, λοιπόν, όπως κάθε χρόνο, στη γιορτή που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τους αγώνες μας, για να φτιάξουμε το «εμείς» της Αλληλεγγύης και της Ισότητας. Και όπως φάνηκε και πέρυσι, ούτε η βροχή δεν μας φοβίζει αν είμαστε μαζί.


Γενικές Πληροφορίες:

Ώρα έναρξης του φεστιβάλ: 18:00

Ώρα έναρξης του παιδότοπου: 18:00

Ώρα έναρξης των συζητήσεων, εργαστηρίων και παραστάσεων: 19:00

Ώρα έναρξης των συναυλιών: 22:00

Περισσότερα στο https://antiratsistiki.gr
 

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6945944962 (Μαρία Παπαδοπούλου), 6976629310 (Νίκος Νικήσιανης)

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet