Τέλος στη μοναρχία

 

www.facebook.com/marcharepublicana16J

 

Περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι διαδήλωσαν την Κυριακή στη Μαδρίτη απαιτώντας το τέλος της μοναρχίας και την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας, σε μια κινητοποίηση που υποστηρίχτηκε από δεκάδες οργανώσεις και έγινε με αφορμή την συμπλήρωση δέκα χρόνων από την στέψη του βασιλιά Φελίπε ΣΤ'. Οι διαδηλωτές ανέφεραν ότι τα διάφορα προνόμια που απολαμβάνουν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, τα σκάνδαλά τους, και το γεγονός ότι είναι πάνω από το νόμο, αποτελούν μια πρόκληση για τη δημοκρατική Ισπανία και πρέπει να τελειώσουν. 

 

Ενάντια στη χούντα

 

aappb.org

 

Με άγρια καταστολή αντιμετωπίστηκαν από τις δυνάμεις ασφαλείας της στρατιωτικής χούντας, οι διαδηλωτές που πραγματοποίησαν πορείες σε πολλές πόλεις της Μιανμάρ την Τετάρτη  σε ένδειξη υποστήριξης προς την ηγέτιδα της δημοκρατίας Αούνγκ Σαν Σου Κι λόγω των γενέθλιών της, και για να ζητήσουν την απελευθέρωση των 26.889 πολιτικών κρατουμένων. Να σημειωθεί, ότι η Σου Κι βρίσκεται σε κράτηση από τον Φεβρουάριο του 2021, όταν ο στρατός ανέτρεψε με πραξικόπημα την εκλεγμένη κυβέρνησή της.

 

Οργή για τις συλλήψεις

 

www.facebook.com/ecrf.net

 

Οργή έχουν προκαλέσει οι περισσότερες από 250 συλλήψεις οπαδών της Αλ Αχλί, νικήτριας του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ Αφρικής, από την αιγυπτιακή αστυνομία κατά τη διάρκεια ενός αγώνα το περασμένο Σάββατο στην Αλεξάνδρεια, επειδή ύψωσαν παλαιστινιακές σημαίες. Όπως αναφέρουν, η καταστολή είναι το τελευταίο σε μια σειρά μέτρων κατά του φιλοπαλαιστινιακού ακτιβισμού στην Αίγυπτο, με εκατοντάδες ανθρώπους να είναι φυλακισμένοι επειδή διαδήλωσαν κατά της γενοκτονικής πολιτικής του Ισραήλ.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet