Ενάντια στην πατριαρχική βία

 

evfem.org

 

Χιλάδες γυναίκες συγκεντρώθηκαν την Τρίτη έξω από το Υπουργείο Δικαιοσύνης στη Σόφια διαμαρτυρόμενες για τη βία λόγω φύλου, με αφορμή τις εννιά γυναικοκτονίες που έχουν γίνει στη Βουλγαρία από την αρχή του χρόνου. Οι διαδηλώτριες αναφέρθηκαν στις ευθύνες του κράτους, ζήτησαν σοβαρή πρόληψη που περιλαμβάνει επείγοντα προγράμματα ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης του κοινού, και είπαν ότι χρειάζεται μαζική αλληλεγγύη και μια ευρεία κοινωνική απόρριψη της πατριαρχικής βίας και της παρενόχλησης.

 

 

Κατάργηση του ΝΑΤΟ

 

nonatoyespeace.org

 

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την αντισύνοδο των κινημάτων που θα γίνει στις 6 και 7 Ιουλίου στην Ουάσιγκτον απέναντι στις εκδηλώσεις που ετοιμάζει το ΝΑΤΟ, με τη συμμετοχή πρωθυπουργών, προέδρων χωρών και εμπόρων όπλων, για να γιορτάσει τα 75 χρόνια από τη δημιουργία του. Παράλληλα, χιλιάδες άνθρωποι θα διαδηλώσουν ζητώντας την κατάργηση της μεγαλύτερης στρατιωτικής συμμαχίας που υπήρξε ποτέ, η οποία είχε, και εξακολουθεί να έχει, ενεργή συμμετοχή σε πολέμους, έχει βοηθήσει πραξικοπήματα, και στήριξε διδακτορίες.

 

 

Σταματήστε τα εγκλήματα

 

campaignforuyghurs.org

 

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η αλλαγή των ονομάτων σε 630 χωριά των Ουιγούρων στην αυτόνομη περιοχή Σιντζιάνγκ από την κινεζική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να διαγράψει την πολιτιστική και θρησκευτική έκφραση περισσότερων από 11.000.000 ανθρώπων. Οι μετονομασίες έρχονται σε συνέχεια μιας σειράς εγκλημάτων που κάνει η Κίνα εναντίον των Ουιγούρων, με 1.800.000 κρατούμενους στα στρατόπεδα «αναμόρφωσης», καταναγκαστική εργασία,  βασανιστήρια, σεξουαλική βία, και αναγκαστική στείρωση των γυναικών.

 

Πρόσφατα άρθρα ( Διεθνή )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet