Η βουλεύτρια Σερενέλλα Φούξια διαγράφτηκε από το κίνημα 5 Αστέρων γιατί δεν είχε δικαιολογήσει εδώ και έξη μήνες τα έξοδά της και δεν είχε επιστρέψει ένα μέρος της βουλευτικής της αποζημίωσης, όπως έχει ορίσει το Κίνημα για όλους τους αιρετούς.
Η Φούξια ισχυρίζεται ότι η διαγραφή της προτάθηκε λόγω της θέσης που πήρε υπέρ του νέου νόμου για τα εργασιακά (δήλωσε ότι συμφωνεί). Σύμφωνα με το δεοντολογικό κώδικα του κινήματος, οι βουλευτές δίνουν ένα μέρος της βουλευτικής τους αποζημίωσης σε ένα ταμείο για τη δημιουργία νέων μικρών επιχειρήσεων και, συνεπώς, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Οι συνάδελφοι της Φούξια ισχυρίζονται ότι με μια παρόμοια συμπεριφορά δεν βοηθούνται οι νέοι να βρουν δουλειά και παραβιάζεται η συμφωνία του Κινήματος με τους ψηφοφόρους.
Στην πραγματικότητα, είναι περίπου 20 οι βουλευτές που κινδυνεύουν να διαγραφούν γιατί δεν έχουν δημοσιεύσει το λογαριασμό των εξόδων τους στον επίσημο ιστότοπο του Κινήματος «Tirendiconto.it».
Στο Κίνημα 5 Αστέρων έχει ξεσπάσει μια πραγματική καταιγίδα. Πολλοί μιλάνε για εκκαθαρίσεις, στο μπλογκ του Κινήματος υπάρχει μεγάλη αντιπαράθεση, ενώ το ΔΚ, που φοβάται την αυξανόμενη επιρροή του Κινήματος, επιτίθεται με όλα τα μέσα. Χρησιμοποιεί, μάλιστα, την περίπτωση του Κουάρτο, ενός δήμου στην επαρχία Νάπολης, όπου υπήρξαν πιέσεις εκ μέρους ενός επιχειρηματία συνδεόμενου με την καμόρα στο δημοτικό συμβούλιο με πλειοψηφία του Κινήματος και όπου ο εκλεγμένος με τις περισσότερες ψήφους, Τζοβάνι Ντε Ρόμπιο (ήδη διαγραμμένος), κατηγορείται για εκβιασμό έναντι του δημάρχου, που ανήκει στο δικό του κόμμα.
Η εσωτερική αναταραχή στο Κίνημα 5 Αστέρων, που δεν λέει να κοπάσει, δεν επηρεάζει, παραδόξως, την πρόθεση ψήφου. Ίσως αυτό να οφείλεται, σε μεγάλο βαθμό, στην απουσία μιας σοβαρής αριστεράς με αξιόπιστη πολιτική πρόταση, που να συγκεντρώνει τα αιτήματα της κοινωνίας για την άσκηση της πολιτικής άμεσα από τα λαϊκά στρώματα, με κοινωνικό έλεγχο, με εντιμότητα, μακριά από κάθε διαπλοκή.

Τ. Τσίτσοβιτς
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet