«Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Ο πόλεμος των Ροχίριμ»
«Εδώ» (Here) του Ρόμπερτ Ζεμέκις: Η ιστορία ταξιδεύει σε γενιές και πάντα στο ίδιο σημείο, αποτυπώνοντας την ανθρώπινη εμπειρία στην πιο αγνή της μορφή.
Χωρίς ιδιαίτερες πληροφορίες, λοιπόν, η νέα ταινία του Ζεμέκις με τον Τομ Χανκς στον πρωταγωνιστικό ρόλο, είναι βασισμένη στο ομώνυμο κόμικς μυθιστόρημα του Ρίτσαρντ ΜακΓκουάιρ του 2010. Πάντως το πολύ ενδιαφέρον είναι ότι στην ταινία αυτή για πρώτη φορά χρησιμοποιείται το Metaphysic Live, μια νέα τεχνολογία AI για την αλλαγή των προσώπων -ανάλογα με την ηλικία που έπρεπε να δείχνουν- σε ζωντανό χρόνο καθώς γίνονταν τα γυρίσματα.
Καλώς ήρθαμε στη νέα εποχή!
«Ο άρχοντας των δαχτυλιδιών: Ο πόλεμος των Ροχίριμ» (The lord of the rings: The war of the Rohirrim) του Κένζι Καμιγιάμα: Τοποθετημένη 183 χρόνια πριν τα γεγονότα της πρωτότυπης τριλογίας, η ταινία διηγείται τη μοίρα του Οίκου του Χελμ Χάμερχαντ, του θρυλικού βασιλιά του Ρόχαν. Μια ξαφνική επίθεση του Γουλφ, ενός έξυπνου και αδίστακτου λόρδου που θέλει να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα του, αναγκάζει τον Χελμ και τον λαό του να αντισταθούν μέσα από το αρχαίο οχυρό του Χόρνμπεργκ - ένα ισχυρό φρούριο που έγινε αργότερα γνωστό ως Χελμς Ντιπ. Απεγνωσμένη η Ήρα, η κόρη του Χελμ, πρέπει να συγκεντρώσει όλες τις δυνάμεις της και να ηγηθεί της αντίστασης ενάντια σε έναν φονικό εχθρό που σκοπεύει να τους εξολοθρεύσει.
Οι ηθοποιοί ερμήνευσαν τους χαρακτήρες τους μέσω της τεχνικής του motion-capture κι αυτό μετατράπηκε σε 3D σχέδιο μέσω της κονσόλας της Unreal Engine από τη Sola Entertainment. Ακολούθως έγινε η τελική μετατροπή σε παραδοσιακό 2D σχέδιο.
«Επιχείρηση: Dirty angels» (Dirty angels) του Μάρτιν Κάμπελ: Όταν μια ομάδα μαθητριών πέφτει θύμα απαγωγής στο Αφγανιστάν, η αμερικανίδα στρατιώτης Τζέικ ενώνει τις δυνάμεις της με μια ομάδα γυναικών κομάντο για να τις ελευθερώσουν. Το σχέδιο: να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των τρομοκρατών υποδυόμενες μέλη μιας ανθρωπιστικής οργάνωσης. Αλλά οι προδοσίες, οι τραγωδίες και το στοιχειωμένο παρελθόν της Τζέικ περιπλέκουν την αποστολή.
Τα γυρίσματα έγιναν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης (και κάποια στην ορεινή Χαλκιδική), για την ακρίβεια σε Αμπελόκηπους, Μενεμένη, Διαβατά, Θέρμη, Πανόραμα, Σέιχ Σου και Ασβεστοχώρι. Σε αυτά απασχολήθηκαν περίπου 250 Έλληνες σε διάφορες θέσεις. Ακολούθως πραγματοποιήθηκαν κάποια στο Μαρόκο.
«The end» του Τζόσουα Οπενχάιμερ: Είκοσι πέντε χρόνια μετά από μια περιβαλλοντική καταστροφή που μετέτρεψε τη Γη σε μη κατοικήσιμο πλανήτη, η Μητέρα, ο Πατέρας και ο Γιος μένουν εγκλωβισμένοι σε ένα πολυτελές καταφύγιο βαθιά κάτω από την επιφάνεια της γης, όπου προσπαθούν να διατηρήσουν την ελπίδα και μια έννοια κανονικότητας, συνεχίζοντας τις τελετουργίες της καθημερινότητας. Έως τη στιγμή που η άφιξη μιας άγνωστης επιζήσασας του πάνω κόσμου, του Κοριτσιού, ανατρέπει αυτή τη ρουτίνα…
Πρώτη ταινία μεγάλου μήκους μυθοπλασίας από τον γνωστό ντοκιμαντερίστα Τζόσουα Οπενχάιμερ.
«Kraven, ο κυνηγός» (Kraven, the hunter) του Τζ. Σ. Τσάντορ: O Κρέιβεν είναι ένας άνδρας που η πολύπλοκη σχέση με τον αδίστακτο πατέρα του, Νικολάι Κραβίνοφ, τον οδηγεί σε ένα μονοπάτι εκδίκησης με βίαιες συνέπειες, και τον παρακινεί να γίνει ο μεγαλύτερος κυνηγός σε όλο τον κόσμο, τον οποίο θα φοβούνται οι πάντες.
Η πρώτη κινηματογραφική εμφάνιση του Κρέιβεν, αν και ο ήρωας υπάρχει στον κόσμο των κόμικς από το τεύχος 15 της σειράς The Amazing Spider-Man του 1964.